Građanska alijansa

 • KONKURS ZA XVI GENERACIJU ŠDR

  Škola demokratskog rukovođenja poziva zainteresovane kandidate/kinje da se prijave za učešće u godišnjem programu ŠDR-a u 2018. godini. Read More
 • ANALIZA PRIMJENE ETIČKIH KODEKSA TUŽILACA,SUDIJA I POLICIJE

  Građanska alijansa je uradila analizu primjene Etičkih kodeksa državnih tužilaca, sudija i policije. Read More
 • POTRAGOM ZA LJUDSKIM PRAVIMA SVE DO BERLINA

  U znak obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, Građanska alijansa, u saradnji sa institucijom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, organizuje Potragu za ljudskim pravima za srednjoškolce/ke i njihove nastavnike/ce, koja će biti realizovana u Podgorici 7. decembra 2017. godine sa početkom u 10 časova u prostorijama EU Info centra. Read More
 • 1
 • 2
 • 3

REGIONALNI TRENING O NEOPHODNOSTI USPOSTAVLJANJA DIJALOGA

Regionalni trening sa ciljem jačanja kapaciteta podmladaka političkih partija na Zapadnom Balkanu a kroz uspostavljanje političkog dijaloga održaće se u periodu od 21. do 23. aprila, u Ulcinju, u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava, članice Građanske alijanse. Seminar će okupiti oko 30 mladih iz različitih političkih partija iz pet zemalja regiona (Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kosovo i Crna Gora).

Ova tema od izuzetnog je značaja posebno u svijetlu aktuelnih političkih događaja, kako u Crnoj Gori tako i u drugim državama u regionu, i nepostojanja komunikacije među ključnim političkim akterima. Stoga je pokretanje dijaloga među mladima ali i drugim strukturama društva od neprocjenjivog značaja kako bi se nastavio započeti proces demokratizacije država.

Događaj realizuje Mreža Inicijative mladih za ljudska prava u okviru Mreže mladih političkih partija (Political Youth Network).

Građanska alijansa je, u saradnji sa partnerskim kancelarijama iz regiona prije tri godine formirala ovu regionalnu Mrežu podmladaka političkih partija sa ciljem da se okupe strukture mladih, u okviru partijskih organizacija, oko univerzalnih demokratskih vrijednosti a bez obzira na političke ideologije i različita politička stanovišta. Ova Mreža ima misiju međusobnog povezivanja mladih u regionu, boljoj međusobnoj saradnji te pokretanju značajnih procesa koji su od suštinskog značaja za uspješnu buduću saradnju svih država Zapadnog Balkana.

Agenda događaja dostupna je OVDJE.

Pogledajte

POSLJEDNJE NOVOSTI

NAJČITANIJE

TAGOVI

logo-yihr white logo-35mm white logo-e-balkan white logo-upr

Kontakt

Adresa: Studentska ulica, br. 21/a
               81000 Podgorica, Crna Gora
Tel/fax: +382 20 513 687
E-mail: office@gamn.org

Mapa