Građanska alijansa

 • GRAĐANSKA ALIJANSA OBJAVILA GODIŠNJI IZVJEŠTAJ ZA 2017. GODINU

  Građanska alijansa je objavila godišnji izvještaj za 2017. godinu. Read More
 • VRIJEME JE ZA OTVORENU PRIČU O KRONIZMU U CRNOJ GORI

  Zadatak svih nas je da ukažemo na krajnje negativnu praksu pristrasnosti pri dodjeli poslova i ostalih pogodnosti prijateljima ili provjerenim kolegama i stoga smo počeli sa objavljivanjem serije istraživanja na temu kronizma. Read More
 • FORMIRANA XVI GENERACIJA ŠDR

  Tim Škole demokratskog rukovođenja formirao je selekcionu komisiju, nakon što je na konkurs za novu generaciju pristiglo više desetina prijava. Read More
 • ANALIZA PRIMJENE ETIČKIH KODEKSA TUŽILACA,SUDIJA I POLICIJE

  Građanska alijansa je uradila analizu primjene Etičkih kodeksa državnih tužilaca, sudija i policije. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

MILAN RADOVIĆ UČESTVOVAO U PROGRAMU ZA MEĐUNARODNE POSJETIOCE U USA

Milan Radović, koordinator programa ljudskih prava u Građanskoj alijansi (GA), učestvovao je od 5. do 22. septembra u Sjedinjenim Američkim Državama u programu za međunarodne posjetioce - International Visitor Leadership Program (IVLP).

Program je omogućila Vlada Sjedinjenih Država, u okviru Programa za međunarodne posjetioce (IVLP), na temu „NVO i građanski aktivizam".

milan-amerika

Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa radom velikog broja neprofitnih organizacija u Sjedinjenim Državama: Vašingtonu (Okrug Kolumbija), Nju Jorku (Nju Jork), gradu Ajova (Iowa city), Portland (OR), Sent Luis(St. Louis, Missouri), Milvoki(Milwaukee, Wisconsin). Između ostalih, učesnici su posjetili: United States Department of State, Human Rights Watch, Human Rights First, The University of Iowa Center for Human Rights, National Democratic Institute (NDI), Galup i dr. Učesnici su imali priliku da budu ugošćeni od strane američkih porodica, da volontiraju i da vide veliki broj kulturnih i sportskih aktivnosti koje su bile organizovane u periodu posjete. Iskustva i dobre prakse stečene tokom ovih aktivnosti učesnicima će biti korisni za budući rad, kao i kontakti i umrežavanje sa organizacijama iz USA i organizacijama učesnika iz drugih država.

milan-amerika2

Učesnici Programa bili su iz: Čilea, Egipta, Finske, Etipije, Haitija, Mađarske, Indije, Izraela, Italije, Jamajke, Maroka, Holandije, Ruande, Srbije, Južbe Afrike, Šri Lanke i, naravno, Crne Gore.

Pogledajte

POSLJEDNJE NOVOSTI

NAJČITANIJE

TAGOVI

logo-yihr white logo-35mm white logo-e-balkan white logo-upr

Kontakt

Adresa: Studentska ulica, br. 21/a
               81000 Podgorica, Crna Gora
Tel/fax: +382 20 513 687
E-mail: office@gamn.org

Mapa