Građanska alijansa

 • GRAĐANSKA ALIJANSA OBJAVILA GODIŠNJI IZVJEŠTAJ ZA 2017. GODINU

  Građanska alijansa je objavila godišnji izvještaj za 2017. godinu. Read More
 • VRIJEME JE ZA OTVORENU PRIČU O KRONIZMU U CRNOJ GORI

  Zadatak svih nas je da ukažemo na krajnje negativnu praksu pristrasnosti pri dodjeli poslova i ostalih pogodnosti prijateljima ili provjerenim kolegama i stoga smo počeli sa objavljivanjem serije istraživanja na temu kronizma. Read More
 • FORMIRANA XVI GENERACIJA ŠDR

  Tim Škole demokratskog rukovođenja formirao je selekcionu komisiju, nakon što je na konkurs za novu generaciju pristiglo više desetina prijava. Read More
 • ANALIZA PRIMJENE ETIČKIH KODEKSA TUŽILACA,SUDIJA I POLICIJE

  Građanska alijansa je uradila analizu primjene Etičkih kodeksa državnih tužilaca, sudija i policije. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

GOVOR MRŽNJE MOŽE DA SE SPRIJEČI LIJEPIM RIJEČIMA

Govor mržnje može da se spriječi i za to su potrebne lijepe riječi, smatraju učenici i učenice SSŠ „Ivan Uskoković" i Gimnazije „Slobodan Škerović", koji su u ponedeljak i utorak prošli obuku za vršnjačke edukatore koja je organizovana u okviru projekta „Crna Gora bez mržnje".

Trening je pomenutim srednjoškolcima, osim kompentencija potrebnih da efikasno prepoznaju i pruže zaštitu djeci i mladima protiv govora mržnje vršnjaka u školskom okruženju i šire, kao i govoru mržnje na Internetu, omogućio i da se druže jer kako kažu to nisu često u mogućnosti.

„Nikog ne mrzi, probaj da voliš, širi ljubav, bolji svijet stvoriš. Pomoć pružaj, podrška budi, ne daj da kvari te ovaj svijet ludi. Izludi ti njega idejama svojim, smij se, viči – I ja postojim!", samo je jedna od poruka koju su osmislili i koju će tokom narednih mjeseci širiti putem medija a u okviru projekta „Crna Gora bez mržnje".

govor-mrznje

Uz detaljno razrađene akcione planove, podršku zaposlenih u školama iz kojih dolaze, ali i podršku NVO „35mm" i Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović", ovih 30 mladih ljudi će u svojim zajednicama pokrenuti akcije i dati svoj doprinos ideji svijeta bez mržnje.

Projekat „Crna Gora bez mržnje" je prepoznat i finansiran od strane Direktorata za mlade – Ministarstva sporta kao relevantan za ostvarivanje Godišnjeg plana Nacionalne strategije za mlade za 2017. godinu i sprovodi ga NVO „35mm" u saradnji sa Volonterskim klubom Gimnazije „Slobodan Škerović" iz Podgorice. Smatramo da će pomenutim projektom partnerske organizacije doprinijeti edukaciji i osnaživanju mladih da pokažu inicijativu i prihvataju različitosti.

Osim učenika i učenica srednjih škola iz Podgorice, priliku da prođu obuku za vršnjačke edukatore imaće i učenici i učenice JUSMŠ "Ivan Goran Kovačić" iz Herceg Novog i JUSMŠ "Bećo Bašić" iz Plava.

Kristina Ćetković
+382 67 788 118
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pogledajte

POSLJEDNJE NOVOSTI

NAJČITANIJE

TAGOVI

logo-yihr white logo-35mm white logo-e-balkan white logo-upr

Kontakt

Adresa: Studentska ulica, br. 21/a
               81000 Podgorica, Crna Gora
Tel/fax: +382 20 513 687
E-mail: office@gamn.org

Mapa