Građanska alijansa

 • IV FORUM ALUMNISTA ŠKOLE DEMOKRATSKOG RUKOVOĐENJA

  Škola demokratskog rukovođenja organizuje IV Forum alumnista i obilježava 15 godina postojanja, 15. decembra u hotelu "Hilton" u Podgorici. Read More
 • OBILJEŽAVAMO MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA

  Šta povezuje otvoreni forum o prevenciji zločina iz mržnje, predstavu o ćutanju, humanitarnu utakmicu, predavača iz Australije, tribinu o ekologiji, srednjoškolce u potrazi za ljudskim pravima? Read More
 • ANALIZA PRIMJENE ETIČKIH KODEKSA TUŽILACA,SUDIJA I POLICIJE

  Građanska alijansa je uradila analizu primjene Etičkih kodeksa državnih tužilaca, sudija i policije. Read More
 • POTRAGOM ZA LJUDSKIM PRAVIMA SVE DO BERLINA

  U znak obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, Građanska alijansa, u saradnji sa institucijom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, organizuje Potragu za ljudskim pravima za srednjoškolce/ke i njihove nastavnike/ce, koja će biti realizovana u Podgorici 7. decembra 2017. godine sa početkom u 10 časova u prostorijama EU Info centra. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

I MLADI IZ HERCEG NOVOG PROŠLI OBUKU ZA VRŠNJAČKE EDUKATORE/KE U OKVIRU PROJEKTA „CRNA GORA BEZ MRŽNJE“

Znanje i vještine za vršnjačke edukatore/ke potrebne da efikasno prepoznaju i pruže zaštitu djeci i mladima protiv govora mržnje vršnjaka u školskom okruženju i šire, kao i govoru mržnje na Internetu, tokom vikenda stekli su učenici/ce JUSMŠ „Ivan Goran Kovačić" iz Herceg Novog, a u okviru projekta „Crna Gora bez mržnje".

crna-gora-bez-mrznje

Na kraju treninga učenici/ce pomenute škole imali su priliku da govore o tome šta su naučili. Kako su naveli stekli su znanje o govoru mržnje i njegovim oblicima, načinima na koje mogu da reaguju, kome sve mogu da se obrate ali i prijave pomenutu anomaliju i slično.

„Naučio sam da se ponašam u situacijama kada sam žrtva govora mržnje", naveo je jedan učenik, dok je njegova drugarica objasnila da „nije dovoljno samo okrenuti glavu od nasilja i da to što neko nije direktno uključen ne znači da govor mržnje ne postoji, te da je lako postati nasilnik od žrtve ali i obratno kada je u pitanju govor mržnje na Internetu".

Uz razrađene akcione planove kao i podršku zaposlenih iz škole, te podršku NVO „35mm" i Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović", ovi mladih ljudi će u svojim zajednicama pokrenuti akcije i dati svoj doprinos ideji svijeta bez mržnje.

crna-gora-bez-mrznje2

Projekat „Crna Gora bez mržnje" je prepoznat i finansiran od strane Direktorata za mlade – Ministarstva sporta kao relevantan za ostvarivanje Godišnjeg plana Nacionalne strategije za mlade za 2017. godinu i sprovodi ga NVO „35mm" u saradnji sa Volonterskim klubom Gimnazije „Slobodan Škerović" iz Podgorice. Smatramo da će pomenutim projektom partnerske organizacije doprinijeti edukaciji i osnaživanju mladih da pokažu inicijativu i prihvataju različitosti.

Osim učenika i učenica srednjih škola iz Podgorice i Herceg Novog, priliku da prođu obuku za vršnjačke edukatore/ke imaće i učenici/e JUSMŠ "Bećo Bašić" iz Plava.

Kristina Ćetković
+382 67 788 118
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pogledajte

POSLJEDNJE NOVOSTI

NAJČITANIJE

TAGOVI

logo-yihr white logo-35mm white logo-e-balkan white logo-upr

Kontakt

Adresa: Studentska ulica, br. 21/a
               81000 Podgorica, Crna Gora
Tel/fax: +382 20 513 687
E-mail: office@gamn.org

Mapa