Građanska alijansa

 • IV FORUM ALUMNISTA ŠKOLE DEMOKRATSKOG RUKOVOĐENJA

  Škola demokratskog rukovođenja organizuje IV Forum alumnista i obilježava 15 godina postojanja, 15. decembra u hotelu "Hilton" u Podgorici. Read More
 • OBILJEŽAVAMO MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA

  Šta povezuje otvoreni forum o prevenciji zločina iz mržnje, predstavu o ćutanju, humanitarnu utakmicu, predavača iz Australije, tribinu o ekologiji, srednjoškolce u potrazi za ljudskim pravima? Read More
 • ANALIZA PRIMJENE ETIČKIH KODEKSA TUŽILACA,SUDIJA I POLICIJE

  Građanska alijansa je uradila analizu primjene Etičkih kodeksa državnih tužilaca, sudija i policije. Read More
 • POTRAGOM ZA LJUDSKIM PRAVIMA SVE DO BERLINA

  U znak obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, Građanska alijansa, u saradnji sa institucijom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, organizuje Potragu za ljudskim pravima za srednjoškolce/ke i njihove nastavnike/ce, koja će biti realizovana u Podgorici 7. decembra 2017. godine sa početkom u 10 časova u prostorijama EU Info centra. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

APEL GA: NEOPHODAN JE KULTURAN DIJALOG I SMANJENJE TENZIJA

Nakon nedavnih incidenata vezanih za izborni proces i krajnje neprimjerene retorike koja je usmjerena i na medije, smatramo neophodnim da na ovaj način apelujemo na aktere političke scene i sve građane, da u maniru odgovorne i dijalogu posvećenih javnosti, smire strasti tokom današnjih izbora.

Zapaljiva retorika, ishitrene reakcije, nekontrolisani izlivi često i najprimitivnijih optužbi i rafalno blaćenje političkih protivnika ne mogu i ne smiju biti manir odgovornih nosilaca predstavničkih funkcija. Javni diskurs pred prebiscitima ove vrste ne smije biti pun prizemnih riječi i neumjerenih tvrdnji o protivnicima već je neophodno da u dostojanstvenom maniru omogućimo miran pristup biralištima.

Ovaj apel nije novina, ali je u ovom vremenu ključno da građani shvate da borba za mandate nikako ne smije biti ispred građanskog mira i poštovanja Ustava, i u krajnjem - svojih susjeda, rođaka i prijatelja.

Samo tako, u tom maniru možemo i promišljati o ozdravljenju društva, od aveti 90-ih i svega što nas je gurnulo u tamni vilajet netrpeljivosti koji je, želimo da vjerujemo - iza nas.

Zato je ovo ujedno i poziv građanima da glasaju slobodno po svom uvjerenju i sjutrašnji dan provedu u uvjerenju da je njihov glas njihovo najveće oružje i poruka.

S poštovanjem,

Darko Ivanović, generalni sekretar GA

Pogledajte

POSLJEDNJE NOVOSTI

NAJČITANIJE

TAGOVI

logo-yihr white logo-35mm white logo-e-balkan white logo-upr

Kontakt

Adresa: Studentska ulica, br. 21/a
               81000 Podgorica, Crna Gora
Tel/fax: +382 20 513 687
E-mail: office@gamn.org

Mapa