Građanska alijansa

 • SILOM NA SEDMU – SLUČAJ CRNA GORA

  Dokumentarni film „Silom na sedmu – slučaj Crna Gora", nastao u saradnji NVO „35mm" i novinarki „Vijesti" Svetlane Đokić i Tatjane Ašanin - želja je da se u trajno nasljeđe budućim generacijama ostavi podsjetnik na priče o crnogorskim novinarima/kama i njihovim životima koji su u opasnosti samo zbog posla koju su izabrali, želje da istražuju i o tome obavijeste građane. Read More
 • GRAĐANSKA ALIJANSA OBJAVILA GODIŠNJI IZVJEŠTAJ ZA 2017. GODINU

  Građanska alijansa je objavila godišnji izvještaj za 2017. godinu. Read More
 • FORMIRANA XVI GENERACIJA ŠDR

  Tim Škole demokratskog rukovođenja formirao je selekcionu komisiju, nakon što je na konkurs za novu generaciju pristiglo više desetina prijava. Read More
 • ANALIZA PRIMJENE ETIČKIH KODEKSA TUŽILACA,SUDIJA I POLICIJE

  Građanska alijansa je uradila analizu primjene Etičkih kodeksa državnih tužilaca, sudija i policije. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

NE MORAŠ SVAKOGA DA VOLIŠ ALI NE MRZI NIKOGA

Nasilje se ne može opravdati i sa tom konstatacijom saglasni su učenici/e gimnazija "Niko Rolović" iz Bara i "25. maj" iz Tuzi, koji su u proteklog petka i subote završili obuku za vršnjačke edukatore/ke u okviru projekta "Montenegro without hate".

Dvodnevni seminar čija je tema bila „Uloga učenika/ca u prevenciji i borbi protiv govora mržnje na internetu" pohađalo je 23 srednjoškolaca iz Bara i 24 iz Tuzi. Znanje i vještine mladima iz Bara i Tuzi prenijele su pedagogica Vanja Rakočević iz Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović", profesorica italijanskog jezika Katrina Berišaj iz Volonterskog kluba Gimnazije „25. maj" i koordinatorka medijskog programa Kristina Ćetković iz NVO „35mm".

bar-obuka

Tokom obuke učenici/e su naučili/e kako da prepoznaju govor mržnje i nasilje, kome da se obrate i prijave, kako da spriječe govor mržnje i nasilje ali i kako da zaustave širenje ovih pojava.

"Ne moraš svakoga voljeti, ali barem ne mrzi nikoga i poštuj sve", jedna je od poruka koju će u svojoj vršnjačkoj edukaciji koristiti mladi iz Tuzi i Bara.

Nakon obuka u Podgorici, Tuzima i Baru, narednog vikenda će se za vršnjačke edukatore/ke obrazovati i učenici SMŠ „Bratstvo-jedinstvo" iz Ulcinja.

obuka-bar2

NVO „35mm" u saradnji sa volonterskim klubovima gimnazija „Slobodan Škerović" iz Podgorice i „25. maj" iz Tuzi, kroz projekat „Montenegro without hate" radi na podizanju svijesti i razvoju vještina i znanja potrebnih za ideju zajednica bez mržnje. Projekt će biti realizovan od 1. oktobra 2017. do 30. aprila 2018. godine i finansiran je od Savjeta Evrope.

Glavni cilj pomenutog projekta jeste obrazovanje mladih o stigmatizaciji i diskriminaciji po etničkoj pripadnosti, religiji, nacionalnosti, polu, rodu i drugim osnovama. Želimo da istražimo kako mladi ljudi vide moguća rješenja i koga vide kao „heroje" koji mogu doprinijeti borbi protiv ksenofobije – strahu od drugih koji su različiti. Konačno, projekat će takođe podići svijest javnosti o idejama mladih o vrijednostima i izazovima života u multikulturalnoj Crnoj Gori.

Pogledajte

POSLJEDNJE NOVOSTI

NAJČITANIJE

TAGOVI

logo-yihr white logo-35mm white logo-e-balkan white logo-upr

Kontakt

Adresa: Studentska ulica, br. 21/a
               81000 Podgorica, Crna Gora
Tel/fax: +382 20 513 687
E-mail: office@gamn.org

Mapa