Građanska alijansa

 • VRIJEME JE ZA OTVORENU PRIČU O KRONIZMU U CRNOJ GORI

  Zadatak svih nas je da ukažemo na krajnje negativnu praksu pristrasnosti pri dodjeli poslova i ostalih pogodnosti prijateljima ili provjerenim kolegama i stoga smo počeli sa objavljivanjem serije istraživanja na temu kronizma. Read More
 • FORMIRANA XVI GENERACIJA ŠDR

  Tim Škole demokratskog rukovođenja formirao je selekcionu komisiju, nakon što je na konkurs za novu generaciju pristiglo više desetina prijava. Read More
 • ANALIZA PRIMJENE ETIČKIH KODEKSA TUŽILACA,SUDIJA I POLICIJE

  Građanska alijansa je uradila analizu primjene Etičkih kodeksa državnih tužilaca, sudija i policije. Read More
 • 1
 • 2
 • 3

OTVORENI POZIV ZA ŠKOLU GRAĐANSKOG NOVINARSTVA U OKVIRU PROJEKTA (NE)ZASTUPLJENI U MEDIJIMA

Medijske organizacije, 35mm i SAFRA (Radio Krš), pozivaju sve zainteresovane građane/ke da se prijave za Školu građanskog novinarstva koja će biti realizovana u sedmici od 12. do 18. februara 2018. godine, u okviru projekta „(Ne)Zastupljeni u medijima".

Projekat je finansiran od ambasade Australije u Beogradu.

Cilj projekta je poboljšanje vidljivosti maloljetnijih i marginalizovanih grupa, kao što su žene, Romi i Egipćani, LGBTIQ populacija, osobe sa inaviliditetom, žrtve nasilja u porodici i (bivši) korisnici droga.

Projektom se takođe želi poboljšati način izvještavanja medija o pomenutim grupama i inicirati javni dijalog o uključivanju ovih grupa u društvo, te podići svijesti o njihovim pravima. Aktivnosti predviđene projektom su: ciljani monitoring medija u vezi sa izvještavanjem o marginalizovanim grupama; izgradnja kapaciteta članova pomenutih grupa za građansko novinarstvo; javna kampanja koja će pokrenuti dijalog o temama koje se tiču svake od identifikovanih grupa kroz pružanje njihove perspektive kao polazne tačke.

Prednost učešća u Školi građanskog novinarstva imaju predstavnici/e civilnih organizacija i članovi/ce pomenutih grupa. Zainteresovani/e za Školu građanskog novinarstva treba da, najkasnije do 4. februara 2018. godine, pošalju biografije na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti putem telefona na broj +382 67 788 118.

Pogledajte

POSLJEDNJE NOVOSTI

NAJČITANIJE

TAGOVI

logo-yihr white logo-35mm white logo-e-balkan white logo-upr

Kontakt

Adresa: Studentska ulica, br. 21/a
               81000 Podgorica, Crna Gora
Tel/fax: +382 20 513 687
E-mail: office@gamn.org

Mapa