Građanska alijansa

 • GRAĐANSKA ALIJANSA OBJAVILA GODIŠNJI IZVJEŠTAJ ZA 2017. GODINU

  Građanska alijansa je objavila godišnji izvještaj za 2017. godinu. Read More
 • VRIJEME JE ZA OTVORENU PRIČU O KRONIZMU U CRNOJ GORI

  Zadatak svih nas je da ukažemo na krajnje negativnu praksu pristrasnosti pri dodjeli poslova i ostalih pogodnosti prijateljima ili provjerenim kolegama i stoga smo počeli sa objavljivanjem serije istraživanja na temu kronizma. Read More
 • FORMIRANA XVI GENERACIJA ŠDR

  Tim Škole demokratskog rukovođenja formirao je selekcionu komisiju, nakon što je na konkurs za novu generaciju pristiglo više desetina prijava. Read More
 • ANALIZA PRIMJENE ETIČKIH KODEKSA TUŽILACA,SUDIJA I POLICIJE

  Građanska alijansa je uradila analizu primjene Etičkih kodeksa državnih tužilaca, sudija i policije. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

ZAJEDNO DO BOLJE ZASTUPLJENOSTI U MEDIJIMA

Školu građanskog novinarstva u okviru projekta „(Ne)Zastupljeni u medijima" pohađalo je devet predstavnika/ca nevladinih organizacija u periodu od 17. do 19. februara 2018. godine.

gradjansko novinarstvo

O principima i dilema u novinarstvu, radio novinarstvu i audio produkciji, te digitalnim tehnologijama u službi građanskog novinarstva učili su od iskusnih novinara/ki iz medijskih organizacija NVO „35mm" i SAFRA (Radio Krš).

Cilj pomenutog projekta je poboljšanje vidljivosti maloljetnijih i marginalizovanih grupa, kao što su žene, Romi i Egipćani, LGBTIQ populacija, osobe sa inaviliditetom, žrtve nasilja u porodici i (bivši) korisnici droga, a finansiran je od ambasade Australije u Beogradu.

gradjansko novinarstvo2

Sve do juna tekuće godine, polaznici/e Škole građanskog novinarstva će svojim medijskim proizvodima raditi na uključivanju ovih grupa u društvo i podizanje svijesti građana/ki o njihovim pravima. Nakon pomenute škole ono što karakteriše članove/ice ove grupe su veliki entuzijazam, znatiželja i spremnost da se i njihov glas čuje u medijima.

Kristina Ćetković
Koordinatorka medijskog programa

Pogledajte

POSLJEDNJE NOVOSTI

NAJČITANIJE

TAGOVI

logo-yihr white logo-35mm white logo-e-balkan white logo-upr

Kontakt

Adresa: Studentska ulica, br. 21/a
               81000 Podgorica, Crna Gora
Tel/fax: +382 20 513 687
E-mail: office@gamn.org

Mapa