Građanska alijansa

 • KONKURS ZA XVI GENERACIJU ŠDR

  Škola demokratskog rukovođenja poziva zainteresovane kandidate/kinje da se prijave za učešće u godišnjem programu ŠDR-a u 2018. godini. Read More
 • ANALIZA PRIMJENE ETIČKIH KODEKSA TUŽILACA,SUDIJA I POLICIJE

  Građanska alijansa je uradila analizu primjene Etičkih kodeksa državnih tužilaca, sudija i policije. Read More
 • POTRAGOM ZA LJUDSKIM PRAVIMA SVE DO BERLINA

  U znak obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, Građanska alijansa, u saradnji sa institucijom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, organizuje Potragu za ljudskim pravima za srednjoškolce/ke i njihove nastavnike/ce, koja će biti realizovana u Podgorici 7. decembra 2017. godine sa početkom u 10 časova u prostorijama EU Info centra. Read More
 • 1
 • 2
 • 3

OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE

Građanska alijansa (GA) u saradnji sa Skupštinom Crne Gore i Institucijom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda organizuje svečano obilježavanje 60te godišnjice od stupanja na snagu Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Obilježavanje će se održati 3. septembra sa početkom u 11h u Skupštini Crne Gore, a govoriće g. Halil Duković, predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore, g. Šućko Baković, Ombudsman, g. Alberto Cammarata, Šef Sektora za politiku, evropske integracije i privredu i g. Milan Radović, koordinator programa ljudska prava u GA.

Konvencija je potpisana u Rimu 4. novembra 1950. godine, a stupila je na snagu 3. septembra 1953. godine. Predstavlja jedan od najvažnijih dokumenata iz oblasti ljudskih prava. Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, 1959. godine je ustanovljen Evropski sud za ljudska prava u Strazburu. Sud odlučuje o predstavkama pojedinaca Ili država u kojima se navodi da je došlo do povrede građanskih i političkih prava zagarantovanih Evropskom konvencijom o ljudskim pravima. Od 1998. godine ovaj Sud zasjeda kao stalni sud i do sada je donio više od 10.000 presuda koje su obavezujuće za države na koje se odnose i dovele su do toga da vlade mijenjaju svoje zakone i adminsitrativne prakse u velikom nizu oblasti.

Najljubaznije vas pozivamo da prisustvujete obilježavanju i vašim prisustvom uveličate ovaj skup.

Pogledajte

POSLJEDNJE NOVOSTI

NAJČITANIJE

TAGOVI

logo-yihr white logo-35mm white logo-e-balkan white logo-upr

Kontakt

Adresa: Studentska ulica, br. 21/a
               81000 Podgorica, Crna Gora
Tel/fax: +382 20 513 687
E-mail: office@gamn.org

Mapa