Građanska alijansa

 • KONKURS ZA XVI GENERACIJU ŠDR

  Škola demokratskog rukovođenja poziva zainteresovane kandidate/kinje da se prijave za učešće u godišnjem programu ŠDR-a u 2018. godini. Read More
 • ANALIZA PRIMJENE ETIČKIH KODEKSA TUŽILACA,SUDIJA I POLICIJE

  Građanska alijansa je uradila analizu primjene Etičkih kodeksa državnih tužilaca, sudija i policije. Read More
 • POTRAGOM ZA LJUDSKIM PRAVIMA SVE DO BERLINA

  U znak obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, Građanska alijansa, u saradnji sa institucijom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, organizuje Potragu za ljudskim pravima za srednjoškolce/ke i njihove nastavnike/ce, koja će biti realizovana u Podgorici 7. decembra 2017. godine sa početkom u 10 časova u prostorijama EU Info centra. Read More
 • 1
 • 2
 • 3

SAOPŠTENJE GA POVODOM SVJEDOČENJA ROBERTA BANUŠIJA

MEDIJIMA

Predmet: Saopštenje povodom napada na novinare i njihovu imovinu

Poštovani/e,

Građanska alijansa poziva  naležne organe da hitno ispitaju navode o policijskim namještaljkama i efikasno sprovedu istragu koja će utvrditi  na koji način otkivaju počinioce i nalogodavce kada su u pitanju napadi na novinare i njihovu imovinu. Ovo je još jedan dokaz da nadležni sprovode “farsične” istrage kada su poslenici javne riječi meta napada.

GA od Tužilaštva očekuje konkretne istražnje radnje povodom svjedočenja Roberta Banušija kako bi slučaj rasvijetlili do kraja i utvrdili da li postoje manjkavosti u čitavom bezbjednosnom lancu.

Policija  je dužna da omogući slobodan rad i garantuje bezbjednost novinarima, a činjenica je da kada su žrtve  napada novinari i mediji koji ukazuju na teške društvene anomalije, prije svega na korupciju na visokom nivou i spregu organizovanog kriminala i politički moćnih osoba, upravo UP ne ulaže dovoljne napore, a kao što možemo da naslutimo ili prikriva počinioce ili na površan način pokriva svoju neefikasnost.

Država mora pokazati vidljive i uvjerljive rezultate u vođenju istraga oko brojnih nerazjašnjenih napada na novinare, stoga, njeni organi ne smiju žmuriti pred ovakvim dokazima. Do sada je javnost samo vidjela farsična svjedočenja neupućenih "krivaca" i nijednog pravog krivca, a slučaj Banuši ogoljava ionako klimav bezbjedonosni sistem.

Ajša Hadžibegović, Programska direktorka GA

Pogledajte

POSLJEDNJE NOVOSTI

NAJČITANIJE

TAGOVI

logo-yihr white logo-35mm white logo-e-balkan white logo-upr

Kontakt

Adresa: Studentska ulica, br. 21/a
               81000 Podgorica, Crna Gora
Tel/fax: +382 20 513 687
E-mail: office@gamn.org

Mapa