Građanska alijansa

 • KONKURS ZA XVI GENERACIJU ŠDR

  Škola demokratskog rukovođenja poziva zainteresovane kandidate/kinje da se prijave za učešće u godišnjem programu ŠDR-a u 2018. godini. Read More
 • ANALIZA PRIMJENE ETIČKIH KODEKSA TUŽILACA,SUDIJA I POLICIJE

  Građanska alijansa je uradila analizu primjene Etičkih kodeksa državnih tužilaca, sudija i policije. Read More
 • POTRAGOM ZA LJUDSKIM PRAVIMA SVE DO BERLINA

  U znak obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, Građanska alijansa, u saradnji sa institucijom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, organizuje Potragu za ljudskim pravima za srednjoškolce/ke i njihove nastavnike/ce, koja će biti realizovana u Podgorici 7. decembra 2017. godine sa početkom u 10 časova u prostorijama EU Info centra. Read More
 • 1
 • 2
 • 3

POVODOM PONIŠTENJA ODLUKE O RASPODJELI DIJELA PRIHODA OD IGARA NA SREĆU ZA 2013. GODINU

Poštovane/i,
GA pozdravlja presudu Upravnog suda (http://sudovi.me/odluka_prikaz.php?id=35024) kojom se poništava odluka o raspodjeli dijela prihoda od igara na sreću. Ovo je samo još jedna potvrda nezakonitog rada Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću i očekivan ishod od strane Građanske alijanse i svih drugih koji se bore za zakonit rad ove Komisije.

​Sada je neophodna brza reakcija nadležnih da se nezakonito raspodijeljen novac građana zaštiti. Hitno treba prekinuti isplate, tražiti povraćaj novca i raspustiti Komisiju koja postupa na ovakav način. Takođe, neophodno je odmah pokrenuti i postupke utvrđivanja odgovornosti.

GA u kontinuitetu ukazuje na nezakonit rad ove Komisije. Podsjećamo da je svaka dosadašnja odluka poništena i svaki put se ponove stvari, tako da sada govorimo o kontinuitetu nezakonitog rada Komisije. Komisija nije, čak ni poslije dva zahtjeva, dostavila Sudu spise predmeta što je po Zakonu bila u obavezi da uradi. Tako je i sud najdirektnije upoznat sa nezakonitim radom Komisije, a što je konstatovano u presudi.

​Na kraju, inertno, sporo i neefikasno tužilaštvo konačno treba da reaguje, a principijelni članovi Komisije da podnesu ostavku. Ministar finansija, ukoliko vodi računa o finansijama treba da pokrene pitanje odgovornosti za čitav ovaj galimatijas. Ukoliko se ovo ne desi. onda je potpuno jasno da nekome anarhija odgovara i da je spreman na sve, pa i nepoštovanje zakona i institucija, a sve u cilju ostvarivanja privatnih interesa nasuprot interesa građana Crne Gore.

S poštovanjem,

Podgorica, 9. februar 2014. godine
Ajša Hadžibegović
Programska direktorica GA

Pogledajte

POSLJEDNJE NOVOSTI

NAJČITANIJE

TAGOVI

logo-yihr white logo-35mm white logo-e-balkan white logo-upr

Kontakt

Adresa: Studentska ulica, br. 21/a
               81000 Podgorica, Crna Gora
Tel/fax: +382 20 513 687
E-mail: office@gamn.org

Mapa