Građanska alijansa

 • KONKURS ZA XVI GENERACIJU ŠDR

  Škola demokratskog rukovođenja poziva zainteresovane kandidate/kinje da se prijave za učešće u godišnjem programu ŠDR-a u 2018. godini. Read More
 • ANALIZA PRIMJENE ETIČKIH KODEKSA TUŽILACA,SUDIJA I POLICIJE

  Građanska alijansa je uradila analizu primjene Etičkih kodeksa državnih tužilaca, sudija i policije. Read More
 • POTRAGOM ZA LJUDSKIM PRAVIMA SVE DO BERLINA

  U znak obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, Građanska alijansa, u saradnji sa institucijom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, organizuje Potragu za ljudskim pravima za srednjoškolce/ke i njihove nastavnike/ce, koja će biti realizovana u Podgorici 7. decembra 2017. godine sa početkom u 10 časova u prostorijama EU Info centra. Read More
 • 1
 • 2
 • 3

OSNOVANA REGIONALNA MREŽA STRANAČKIH ORGANIZACIJA MLADIH

Tokom prethodnog vikenda 29. i 30. marta u Zagrebu, održana je osnivačka konferencija regionalne Mreže stranačkih organizacija mladih –  Political Youth Network, u okviru regionalnog projekta kancelarija Inicijative mladih za ljudska prava koja je članica Građanske alijanse.

pyn

Ova inicijativa okupila je na jednom mjestu preko 16 političkih partija iz regiona (Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Kosovo) potpuno različitih ideologija, koji su uspjeli da nađu zajednički domen kada su u pitanju vrijednosti i ideali za koje se trebaju zalagati skupa. Na dvodnevnoj konferenciji formalno je osnovana Mreža a potpisivanjem Deklaracije o posvećenosti svi učesnici konferencije pokazali su entuzijazam i spremnost za dalju saradnju posebno kada je u pitanju zajedničko zalaganje za poboljšanje različitih aspekata regionalne saradnje i poštovanja ljudskih prava u regionu.

Uprkos velikim razlikama u stavovima i ubjeđenjima kao i podjelama koje nosi region, na konferenciji se više nego uspješno diskutovalo o samom Statutu Mreže dok je konsezus postignut po pitanju potrebe poboljšanja međusobne komunikacije u budućnosti.

Na konferenciji su učestvovali  i predstavnici crnogorskih stranačkih organizacija mladih: Ilija Mlinarević (DPS), Nikola Bajčetić (DF), Luka Rakčević (PCG), Milica Kaluđerovic (SNP), Neda Šuković (SDP).

Dio organizacija će formalno pristupiti Mreži nakon potvrde i razmatranja odluke na upravljačkim organima njihovih partija.

U Podgorici,
31.03.2014. god.

Koordinator programa
Edin Koljenović

Pogledajte

POSLJEDNJE NOVOSTI

NAJČITANIJE

TAGOVI

logo-yihr white logo-35mm white logo-e-balkan white logo-upr

Kontakt

Adresa: Studentska ulica, br. 21/a
               81000 Podgorica, Crna Gora
Tel/fax: +382 20 513 687
E-mail: office@gamn.org

Mapa