Građanska alijansa

 • KONKURS ZA XVI GENERACIJU ŠDR

  Škola demokratskog rukovođenja poziva zainteresovane kandidate/kinje da se prijave za učešće u godišnjem programu ŠDR-a u 2018. godini. Read More
 • ANALIZA PRIMJENE ETIČKIH KODEKSA TUŽILACA,SUDIJA I POLICIJE

  Građanska alijansa je uradila analizu primjene Etičkih kodeksa državnih tužilaca, sudija i policije. Read More
 • POTRAGOM ZA LJUDSKIM PRAVIMA SVE DO BERLINA

  U znak obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, Građanska alijansa, u saradnji sa institucijom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, organizuje Potragu za ljudskim pravima za srednjoškolce/ke i njihove nastavnike/ce, koja će biti realizovana u Podgorici 7. decembra 2017. godine sa početkom u 10 časova u prostorijama EU Info centra. Read More
 • 1
 • 2
 • 3

SVEČANA DODJELA DIPLOMA POLAZNICIMA XII GENERACIJE

Škola demokratskog rukovođenja će 22. maja u svečanoj sali Fakulteta političkih nauka organizovati ceremonijalnu dodjelu diploma za učesnike XII generacije.

Ovom prilikom specijalni gost Škole biće gdja Katarzina Pisarska, direktorica Diplomatske akademije iz Poljske koja će održati predavanje na temu „Tranziciono iskustvo Poljske- faktori uspješne političke transformacije". Učesnicima će se u završnoj rijeci obratiti i gdin Waldemar Figaj, zamjenik Šefa Misije OEBS-a u Crnoj Gori, a diplome će svečano uručiti njena ekselencija Grazyina Sikorska, ambasadorka Poljske u Crnoj Gori.

Kroz godišnji program Škole demokratskog rukovođenja za polaznike XII generacije organizovan je niz seminara o aktuelnim temama kao što su proces vladavine prava u Crnoj Gori, poštovanje ljudskih prava, proces evropskih integracija a učesnici su imali priliku da učestvuju i na II Svjetskom forumu demokratije u Strazburu kao i posjetama Evropskom sudu za ljudska prava, Savjetu Evrope i Misiji Crne Gore pri Savjetu Evrope.

Škola demokratskog rukovođenja je članica Evropske asocijacije škola političkih studija koje funkcionišu pod okriljem Savjeta Evrope. Polaznici XII generacije Škole bili su mladi lideri, predstavnici većih parlamentarnih političkih partija u Crnoj Gori i novinari.

Pogledajte

POSLJEDNJE NOVOSTI

NAJČITANIJE

TAGOVI

logo-yihr white logo-35mm white logo-e-balkan white logo-upr

Kontakt

Adresa: Studentska ulica, br. 21/a
               81000 Podgorica, Crna Gora
Tel/fax: +382 20 513 687
E-mail: office@gamn.org

Mapa