Građanska alijansa

 • KONKURS ZA XVI GENERACIJU ŠDR

  Škola demokratskog rukovođenja poziva zainteresovane kandidate/kinje da se prijave za učešće u godišnjem programu ŠDR-a u 2018. godini. Read More
 • ANALIZA PRIMJENE ETIČKIH KODEKSA TUŽILACA,SUDIJA I POLICIJE

  Građanska alijansa je uradila analizu primjene Etičkih kodeksa državnih tužilaca, sudija i policije. Read More
 • POTRAGOM ZA LJUDSKIM PRAVIMA SVE DO BERLINA

  U znak obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, Građanska alijansa, u saradnji sa institucijom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, organizuje Potragu za ljudskim pravima za srednjoškolce/ke i njihove nastavnike/ce, koja će biti realizovana u Podgorici 7. decembra 2017. godine sa početkom u 10 časova u prostorijama EU Info centra. Read More
 • 1
 • 2
 • 3

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA LJUDSKIH PRAVA

Građanska alijansa (GA), zajedno sa Vladom Crne Gore, Institucijom Ombudsmana, Univerzitetom Crne Gore, Sistemom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori i Misijom OEBS-a u Crnoj Gori organizuje obilježavanje međunarodnog dana ljudskih prava.
Teme o kojima će se diskutovati su: Prijem Crne Gore u Savjet Ujedinjenih nacija za ljudska prava; Pravo na restituciju; i Zaštita ljudskih prava u okviru zatvorskog sistema.

Na skupu će učestvovati predstavnici Vlade, državnih institucija, diplomatske zajednice, civilnog društva i akademske zajednice.

Na Međunarodni dan ljudskih prava, releventni subjekti u crnogoskom društvu tradicionalno otvaraju debatu u konkretnim aspektima ljudskih prava.

Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se 10. decembra širom svijeta u cilju podsjećanja na važnost poštovanja, zaštite i unaprjeđenja stepena ljudskih prava kao preduslova za jačanje demokratskog društva. Datum je odabran u čast 10. decembra 1948. godine, kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila i proklamovala Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima, prvu svjetsku objavu ljudskih prava.

Agenda

Pogledajte

POSLJEDNJE NOVOSTI

NAJČITANIJE

TAGOVI

logo-yihr white logo-35mm white logo-e-balkan white logo-upr

Kontakt

Adresa: Studentska ulica, br. 21/a
               81000 Podgorica, Crna Gora
Tel/fax: +382 20 513 687
E-mail: office@gamn.org

Mapa