Građanska alijansa

 • ZAINTERESOVANOST GRAĐANA/KI ZA ČLANSTVO U PARTIJI TRI PUTA VEĆE OD EVROPSKOG PROSJEKA

  Građanska alijansa danas je predstavila istraživanje „Građanska participacija u Crnoj Gori" koje je uradila u saradnji sa De Facto Consultancy. Read More
 • Predstavljanje "Izvještaj o zatvorskom sistemu Crne Gore sa aspekta bezbijednosti i procedura"

  Nevladina fondacija Građanska alijansa je dana 10.07.2017. godine, na konferenciji predstavila "Izvještaj o zatvorskom sistemu Crne Gore sa aspekta bezbijednosti i procedura". Read More
 • AZIL U ZEMLJI PROGONJENIH

  Crna Gora godinama pokušava da bude regionalni lider u pogledu promocije prava LGBTIQ osoba. Ako pitate one koji rade u ovoj oblasti, nezadovoljstvo uslovima je gotovo jedinstven stav. Put je trnovit, pun prepreka, a gotovo da se nije ni krenulo. Aktivisti nevladinih organizacija, pripadnici zajednice i njihovi prijatelji konstantno su žrtve napada u trendu koji ne jenjava. Read More
 • DIJALOG SA MEĐUNARODNOM ZAJEDNICOM

  Škola demokratskog rukovođenja, u srijedu 14. juna u hotelu "Centre Ville" u Atlas Capital Centru, organizuje jednodnevni događaj za polaznike XV generacije i alumniste Škole. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

DR VEDRAN DŽIHIĆ NOVI JE ČLAN SAVJETA GRAĐANSKE ALIJANSE

Dr Vedran Džihić novi je član Savjeta Građanske alijanse, čime će naša težnja da Crna Gora bude građansko i demokratsko društvo, zasnovano na vladavini prava, biti obogaćena znanjem i iskustvom regionalnog eksperta.

Dr Vedran Džihić je profesor asistent na Fakultetu Političkih nauka Univerziteta u Beču, kao i ko-direktor Centra za napredne studije – CAS. Takođe je i nerezidentni viši saradnik na Center for Transatlantic Relation, School of Advanced International Studies Džon Hopkins Univerziteta u Vašingtonu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Viši je stručni savjetnik na OIIP - Austrian Institute for International Affairs, kao i predavač na postdiplomskim master studijama „Balkan-Studies" i „Bečki master ljudskih prava" u Beču.

Vedran Džihić je rođen 1976. godine u Prijedoru. Pohađao je Gimnaziju u Prijedoru do 1992. godine, te potom AHS Gymnasium Kurzwiese u austrijskom gradu Eisenstadtu 1995. godine. Na Univerzitetu u Beču je diplomirao i magistrirao političke nauke, komunikološke nauke i istoriju 1999. godine. Na istom univerzitetu je i 2008. godine odbranio doktorsku disertaciju pod naslovom „Ethnonationalism revisited: ethno-politics and ethnic statehood in Bosnia and Herzegovina". Mentori su mu bili Rainer Bauböck (European Institute, Florence), Helmut Kramer (University of Vienna) i Dieter Segert (University of Vienna).

Vedran-Dzihic

Bavi se novinarstvom i uredništvom, javnim radom, upravljanjem projektima. Iniciirao je, pripremao i vodio konferencije i radionice u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Belgiji, na Kosovu, u SAD-u, Kini.

Dr Džihić objavio je četiri monografije/knjige, od kojih je „Kosovo-Bilanz" prevedena na kineski jezik i nagrađena prestižnom nagradom Bruno Kreisy. Do sada je uredio i izdao trinaest knjiga. Objavio je mnogobrojne naučno-istraživačke radove u stručnim knjigama i časopisima na engleskom, njemačkom te bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku. Redovno je učestovao na konferencijama i oglašavao se u štampanim i elektronskim medijima u Austriji, Njemačkoj, SAD-u, Britaniji, BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Kosovu, Španiji, Italiji, Francuskoj, Japanu.

Dr Vedran Džihić govori bosanski, hrvatski, srpski, njemački, engleski i ruski jezik.

Pogledajte

POSLJEDNJE NOVOSTI

NAJČITANIJE

TAGOVI

logo-yihr white logo-35mm white logo-e-balkan white logo-upr

Kontakt

Adresa: Studentska ulica, br. 21/a
               81000 Podgorica, Crna Gora
Tel/fax: +382 20 513 687
E-mail: office@gamn.org

Mapa