Građanska alijansa

 • KONKURS ZA XVI GENERACIJU ŠDR

  Škola demokratskog rukovođenja poziva zainteresovane kandidate/kinje da se prijave za učešće u godišnjem programu ŠDR-a u 2018. godini. Read More
 • ANALIZA PRIMJENE ETIČKIH KODEKSA TUŽILACA,SUDIJA I POLICIJE

  Građanska alijansa je uradila analizu primjene Etičkih kodeksa državnih tužilaca, sudija i policije. Read More
 • POTRAGOM ZA LJUDSKIM PRAVIMA SVE DO BERLINA

  U znak obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, Građanska alijansa, u saradnji sa institucijom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, organizuje Potragu za ljudskim pravima za srednjoškolce/ke i njihove nastavnike/ce, koja će biti realizovana u Podgorici 7. decembra 2017. godine sa početkom u 10 časova u prostorijama EU Info centra. Read More
 • 1
 • 2
 • 3

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA

GA je tradicionalno 10. decembra, u saradnji sa Institucijom Ombudsmana, Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i Misijom OEBS-a održala konferenciju povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava 2013.

IMG 20131210 110645Na konferenciji su govorili Šućko Baković, ombudsman, Suad Numanović, ministar za ljudska i manjinska prava, Janina Hrebičkova, šefica misije OEBSa u Crnoj Gori, Mitja Drobnič, šef delegacije EU u Crnoj Gori, Halil Duković, predsjednik Odbora za ljudska prava i poslanik u Skupštini Crne Gore, Žan Danijel Ruh, ambasador Švajcarske, Marijana Laković, zamjenica ombudsmana, Miloš Vukčević, generalni direktor direktorata za bezbjednosno zaštitne poslove i nadzor u MUP-u Crne Gore, Zoran Pažin, zastupnik Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu i Milan Radović, koordinator programa ljudskih prava u GA.

Skupu su prisustvovli predstavnici državnih institucija, Vlade, diplomatskog kora, civilnog društva i akademske zajednice. Teme o kojima je raspravljano bile su 1) Deset godina Institucije Ombudsmana i 2) sloboda okupljanja u Crnoj Gori.

Sa skupa je poručeno da Crna Gora ulaže značajne napore u cilju promocije i zaštite ljudskih prava ali i da Crna Gora na putu ka Evropskoj uniji mora obezbijediti odgovarajuće pravne instrumente koji će garantovati svim osobama potpuno uživanje ljudskih prava kao i da je u svim oblastima potrebno još dosta rada.

 

Pogledajte

POSLJEDNJE NOVOSTI

NAJČITANIJE

TAGOVI

logo-yihr white logo-35mm white logo-e-balkan white logo-upr

Kontakt

Adresa: Studentska ulica, br. 21/a
               81000 Podgorica, Crna Gora
Tel/fax: +382 20 513 687
E-mail: office@gamn.org

Mapa