Enter your keyword

PROGRAMI MEDIATIK

Programi i medias u krijua me qëllim të shfrytëzimit të “talenteve” të ndryshme të të gjithë anëtarëve të YIHR dhe 35mm për të krijuar një hapësirë për shkëmbimin e informatave midis qytetarëve dhe institucioneve të sistemit dhe të krijonte një ndikim më të madh në demokratizimin e shoqërisë në tërësi.

Me programin e medias, ne duam të kontribuojmë në krijimin e një shoqërie më të mirë në Malin e Zi si dhe në rajonin e Ballkanit. Për ne, një shoqëri më e mirë nënkupton respektimin e të drejtave të njeriut dhe sundimin e ligjit, dhe në veçanti llogaridhënien publike dhe transparencën e qeverisë dhe institucioneve të tyre, me lirinë e pashmangshme të fjalës së qytetarëve.

Projektet e realizuara përmes programit të medias janë:

  • Gjetja e shkeljeve të të drejtave të qytetarëve në trajtimin me institucionet publike;
  • Bërja e filmave, dokumentarëve dhe video materialeve të tjera në lidhje me angazhimin në shoqëri;
  • Edukimi dhe mbështetja për gazetarët dhe studentët e gazetarisë në gazetarinë hulumtuese si dhe aftësitë e tjera të medias;
  • Promovimi i gazetarisë etike dhe respektimi i Kodit të Gazetarëve të Malit të Zi;
  • Krijimi i hapësirës për pajtim dhe bashkëpunim në rajon përmes shkëmbimit të mendimeve të atyre që mendojnë në mënyrë kritike dhe promovimi i idesë mbi “shoqërinë pa urrejtje”.

 

robinhood
Robin Hood

Robin Hood është një emision televiziv që ofron shërbime për qytetarët, në mënyrë që me zgjidhjen efikase të problemit të rrisin besimin mes qytetarëve dhe institucioneve.

Shfaqja është e fokusuar në zgjidhjen e problemeve me të cilat qytetarë përballen në jetën e përditëshme.