Unesite ključnu riječ

POZIV ŠKOLAMA ZA TAKMIČENJE “LJUDSKA PRAVA NA DLANU”

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, Građanska alijansa u partnerstvu sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centrom, četvrtu godinu zaredom organizuje takmičenje za srednjoškolce/ke i njihove nastavnike/ce. Prethodnih godina je to bila “Potraga za ljudskim pravima”, a ove godine će takmičenje biti u formi online igrice “Ljudska prava na dlanu”.

Takmičenje je dio ukupnog programa obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava u čijoj organizaciji, pored Građanske alijanse i Delegacije EU, učestvuju i predstavnici/ce institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Savjeta Evrope.

“Ljudska prava  na dlanu“ je online igra sa ciljem upoznavanja sa konceptom ljudskih prava i radom različitih organizacija u ovoj oblasti, kako domaćih tako i međunarodnih, a dobro poznavanje istih će najuspješnije će dovesti do nagrade.

Pravo učešća imaju učenici svih razreda srednjih škola u Crnoj Gori koji se, zajedno sa nastavnicima, prijave na poziv do 27. Novembra 2020 do kraja radnog dana. Jedna škola može nominovati tri tima sastavljena od tri učenika i jednog nastavnika odgovornog za tim tokom takmičenja. Jedan učenik/nastavnik mogu biti dio samo jednog tima. Turnir će biti organizovan kroz četiri kola, od 7. do 10. decembra.

Tri najuspješnija tima će osvojiti glavnu nagradu koju je obezbijedila Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i to:

  1. Prvi tim: 600 eura po osobi
  2. Drugi tim: 500 eura po osobi
  3. Treći tim: 400 eura po osobi

Detaljno pojašnjenje igrice, kao i demo se šalje timovima nakon njihove prijave, koju mogu ispuniti na sledećem linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScHWrmDr4h7KlCsS7ZSWZYnWjj6xje_4u- Hk07cWa8TheZ2gQ/viewform

Za sve dodatne informacije možete nam se javiti putem imejl adrese aleksandra.vukcevic@yihr.org  ili pozivom na broj telefona 069/241-468.