Darko Ivanoviq eshte nga Podgorica. Pas perfundimit te gjimnazit, regjistrohet ne fakultetin Filozofik ne NK, drejtimi: gjuhe angleze. Ka punuar ne TVCG dhe INTV, si bashkepunetor i nje numri te madh te medijave te jashtme. Ka mbaruar FDU ne Cetine, drejtimi   regjia TV dhe filmike. Eshte autor i shume spoteve, filmave dhe filmave dokumentare. Eshte autor i serive  Insider  dhe  Robin Hood .

Darko eshte njeri nga inicuesit e vales se tifozerise ne Mal te Zi qe nga viti 1994. Adhuron vizatimet komike, video-lojrat, eshte bibliotekist dhe kolekcionar i pasionuar i revistave mujore, pronar i koleksionit te filmave me te mire te realizuar dhe fan i muzikes si dhe body art-it. Flet disa gjuhe.