Jelena Ristoviq është nga Podgorica. Diplomoi në Fakultetin Filozofik, Departamenti i Gjuhës dhe Letërsisë Angleze, dhe mandej studimet e specializuara në Institutin e Gjuhëve të Huaja. Ajo ka punuar si përkthyese për TVMZ dhe agjensionin MINA. Që nga viti 2009 ka punuar në YIHR si përkthyes dhe menaxhere e zyrës, dhe atë detyrë e ka edhe në Aleancën Qytetare.

Adhuron shëtitjet e gjata, plazhen me rërë, muzikë relaksuese dhe librat.

E martuar me Borisin, me te cilin ka Irinën dhe Davidin.

jelena@gamn.org