Meliha Muriq është nga Tivari. Ajo përfundoi shkollën e mesme në Novi Pazar.
Jetoi dhe studioi në Arabinë Saudite (qyteti i Medinës) në Departamentin e Gjuhës dhe Teologjisë Arabe.
Pas 9 vitesh, ajo u ktheu në Mal të Zi.
Ajo flet arabisht dhe anglisht.
I pëlqen të lexojë dhe t’i bëjë njerëzit të lumtur.
Ka një vajzë, Sara.