Vera Popadić rođena je i odrasla u Podgorici. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crna Gora. Kao student učestvovala je u borbi za ženska prava, najviše u cilju emancipacije feminizma od socijalističke ideologije. Dalji društveni aktivizam nastavlja u sklopu studentskog udruženja Bona fides u Podgorici.

Svoju karijeru pravnika počinje u firmi ,,Titex” 1998. godine i krajem iste godine zasniva porodicu. Svoju dalju karijeru gradi u firmi ,,Tehpro-sistemi” kao izvršni direktor gdje svojim rukovodstvom doprinosi rekordnom prometu.

Odlučuje se za zaokret u svojoj karijeri 2008. godine i porodični život nastavlja u Herceg Novom. Postaje vlasnica i izvršna direktorice franšize ,,Paradiso”. Nakon 13 godina uspješnog poslovanja, vraće se svojim korijenima i pravnoj nauci.

Sredinom septembra 2022. godine priključuje se timu ,,Građjanske alijanse” kao pravna savjetnica. Borbu za građanska i ljudska prava uvijek je vidjela kao jednu od najvažnijih društvenih tema, a sada pronalazi priliku da svoje stečeno iskustvo primijeni na najbolji način.

Veliki je ljubitelj knjiga. Ako svoje slobodno vrijeme ne provodi sa porodicom, uživa u laganim šetnjama Novskom rivom.