Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Naš tim

Ana Kankaraš

Prevoditeljka

Ana Kankaraš rođena je u Podgorici. Fakultet za prevodilaštvo, modul engleski i ruski jezik, završila je na Institutu za strane jezike pri Univerzitetu Crne Gore. Prevođenjem se bavi već deceniju i po, a svoj radni angažman započela je u Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP), gdje je prevodila usmeno i pismeno sa ruskog na engleski jezik i obratno. Nakon toga prelazi u civilni sektor gdje je u NVO Akcija za ljudska prava radila kao prevodilac i koordinator na više projekata koji su uključivali slobodu izražavanja, prava osoba u institucijama zatvorenog tipa, prava LGBT osoba, prava djeteta, ratne zločine, reformu pravosuđa, itd.

Ana se 2014. godine sa porodicom seli u Bar, gdje se u smislu stalnog zaposlenja uključuje u svijet građevinarstva i nekretnina, iako se i dalje honorarno bavi prevođenjem. U okviru navedenog posla nalazila se na pozicijama menadžera prodaje, a zatim i direktora prodaje, a njene obaveze i odgovornosti uključivale su analiziranje trendova na tržištu nekretnina, formiranje i sprovođenje prodajnih strategija, utvrđivanje prodajnih cijena praćenjem konkurencije i tražnje, identifikovanje novih tržišta, organizovanje i održavanje prezentacija projekta u inostranstvu (Luksemburg, Čikago, Njujork, Istanbul, Kijev), itd.

Porodični život je dalje vodi u Budvu, gdje ostaje dvije godine, a onda 2021. nazad za Podgoricu. U junu naredne godine započinje svoj angažman u Građanskoj alijansi na poziciji prevodioca za ruski jezik, a u vezi sa pružanjem besplatne pravne pomoći tražiocima azila. S obzirom da još od rane mladosti posjeduje snažan osjećaj za pravdu i pravičnost, Anino angažovanje u organizaciji kao što je Građanska alijansa, koja se zalaže za unaprjeđenje ljudskih prava i vrijednosti poput pravde, tolerancije, mira i jednakosti, donosi joj osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti.

U slobodno vrijeme bavi se jogom, crtanjem i plesom, a takođe uživa u otkrivanju novih kultura i ukusa.

Udata je za Ranka.