Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

OBILJEŽAVAMO DAN LJUDSKIH PRAVA I NEDJELJU VLADAVINE PRAVA

Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembar, obilježava se na dan kada je potpisana Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima 1948. godine i po prvi put u istoriji čovječanstva priznato pravo svih ljudi na “život, slobodu i sigurnost… bez ikakvih razlika”, dok je u okviru Savjeta Evrope, 1950. godine donesena Konvencija o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda koja, pored osnovnih prava, ustanovljava i mehanizme zaštite i nadzora nad njihovim ostvarivanjem.

Pored toga, Crna Gora kao kandidat za članstvo u EU mora da od najranije faze pristupanja Evropskoj uniji uspostavi i promoviše rad najvažnijih institucija za održavanje vladavine prava, koja predstavlja jedan od osnovnih postulata na kojima se zasniva moderno društvo.

U tom cilju, pozivamo Vas da ispratite raznovrsne programe povodom obilježavanja Dana ljudskih prava i Nedjelje vladavine prava, a koji uključuju mnoge aktivnosti koje promovišu osnovna ljudska prava, te rad nadležnih institucija koje su najvažnije za održavanje vladavine prava.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Kaludjerski laz
Na godišnjicu ratnog zločina Kaluđerski laz, Građanska alijansa formira Mrežu aktivista koji se bave ratnim zločinima počinjenim u Crnoj Gori
Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse

Pretraga