Enter your keyword

PROGRAMI MEDIATIK

Programi i medias u krijua me qëllim të shfrytëzimit të “talenteve” të ndryshme të të gjithë anëtarëve për të krijuar një hapësirë për shkëmbimin e informatave midis qytetarëve dhe institucioneve të sistemit dhe të krijonte një ndikim më të madh në demokratizimin e shoqërisë në tërësi.

Me programin e medias, ne duam të kontribuojmë në krijimin e një shoqërie më të mirë në Malin e Zi si dhe në rajonin e Ballkanit. Për ne, një shoqëri më e mirë nënkupton respektimin e të drejtave të njeriut dhe sundimin e ligjit, dhe në veçanti llogaridhënien publike dhe transparencën e qeverisë dhe institucioneve të tyre, me lirinë e pashmangshme të fjalës së qytetarëve.

Projektet e realizuara përmes programit të medias janë:

  • Gjetja e shkeljeve të të drejtave të qytetarëve në trajtimin me institucionet publike;
  • Bërja e filmave, dokumentarëve dhe video materialeve të tjera në lidhje me angazhimin në shoqëri;
  • Edukimi dhe mbështetja për gazetarët dhe studentët e gazetarisë në gazetarinë hulumtuese si dhe aftësitë e tjera të medias;
  • Promovimi i gazetarisë etike dhe respektimi i Kodit të Gazetarëve të Malit të Zi;
  • Krijimi i hapësirës për pajtim dhe bashkëpunim në rajon përmes shkëmbimit të mendimeve të atyre që mendojnë në mënyrë kritike dhe promovimi i idesë mbi “shoqërinë pa urrejtje”.