Na kontaktoni!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Vizioni

Mali i Zi është një shoqëri civile dhe demokratike e anëtarëve të ligjit, anëtare e Bashkimit Evropian.
Pas viteve të luftërave dhe shpërbërjes së ish-organizatës shtetërore, ndryshimet tranzicionale të administratës publike dhe sistemit tonë gjyqësor janë shoqëruar shpesh me procedura të ndërlikuara dhe joefikase, mungesë transparence dhe llogaridhënieje ndaj qytetarëve të thjeshtë si përfituesit kryesorë të shërbimeve të tyre. Për gati një dekadë, aktivistët tanë kanë mbështetur qytetarët në mbrojtjen e të drejtave të tyre civile dhe njerëzore, duke i ndihmuar në tejkalimin e problemeve të bashkëpunimit të dobët institucional dhe interpretimit jo të duhur të normave ligjore si dhe vonesës dhe mungesës së përgjegjësisë së nëpunësve civilë individualë.

Mali i Zi është shoqëri civile dhe demokratike e bazuar në sundimin e ligjit. Mali i Zi po zhvillohet si shoqëri e qytetarëve aktivë dhe të informuar ndërkohë që institucionet publike funksionojnë në përputhje me rregulloret ligjore pozitive që synojnë arritjen e interesit publik.