Na kontaktoni!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Ekipi ynë

Ana Kankarash

Përkthyes

Ana Kankaraš ka lindur në Podgoricë. Ajo është diplomuar në Fakultetin e Përkthimit, modulin e gjuhës angleze dhe ruse në Institutin e Gjuhëve të Huaja në Universitetin e Malit të Zi. Ajo ka një dekadë e gjysmë që merret me përkthim dhe e ka filluar punën në Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP), ku ka përkthyer me gojë dhe me shkrim nga rusishtja në anglisht dhe anasjelltas. Më pas, ajo kaloi në sektorin civil, ku punoi në OJQ Aksioni për të Drejtat e Njeriut si përkthyese dhe koordinatore në disa projekte që përfshinin lirinë e shprehjes, të drejtat e personave në institucione të mbyllura, të drejtat e personave LGBT, të drejtat e fëmijëve, luftën. krimet, reforma në drejtësi etj.

Në vitin 2014, Ana u transferua me familjen në Tivar, ku për sa i përket punësimit të përhershëm, merret me botën e ndërtimit dhe imobiliare, ndonëse ende bën përkthim me kohë të pjesshme. Në kuadër të punës së sipërpërmendur, ajo mbante pozicionet e menaxheres së shitjeve dhe më pas drejtoreshës së shitjeve, dhe detyrat dhe përgjegjësitë e saj përfshinin analizimin e tendencave në tregun e pasurive të paluajtshme, formimin dhe zbatimin e strategjive të shitjes, përcaktimin e çmimeve të shitjes duke monitoruar konkurrencën dhe kërkesën, identifikimin e tregjeve të reja, organizimin dhe mbajtjen e prezantimeve të projekteve jashtë vendit (Luksemburg, Çikago, Nju Jork, Stamboll, Kiev) etj.

Jeta familjare e çon më tej në Budva, ku qëndron për dy vjet dhe më pas në vitin 2021, kthehet në Podgoricë. Në qershor të vitit pasardhës, ai fillon angazhimin e tij në Aleancën Qytetare si përkthyes i gjuhës ruse, në lidhje me ofrimin e ndihmës juridike falas për azilkërkuesit. Duke qenë se ka një ndjenjë të fortë drejtësie dhe drejtësie që në moshë të vogël, angazhimi i Anës në një organizatë si Aleanca Civile, e cila mbron avancimin e të drejtave dhe vlerave të njeriut si drejtësia, toleranca, paqja dhe barazia, sjell asaj një ndjenjë kënaqësie dhe përmbushjeje.

Në kohën e saj të lirë, ajo praktikon joga, vizatim dhe vallëzim, dhe gjithashtu kënaqet duke zbuluar kultura dhe shije të reja.

Ajo është e martuar me Rankon.