Na kontaktoni!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Ekipi ynë

Dr Predrag Zenoviq

Këshilli i AQ

Dr. Predrag Zenoviq (1986) është lektor dhe studiues i shkencave politike në Universitetin e Studimeve Humane të Donja Goricës në Podgoricë (Mali i Zi). Ka diplomuar në Fakultetin e Shkencave Politike të Universitetit të Beogradit dhe ka magjistruar në të drejtën ndërkombëtare dhe të drejtat e njeriut në Fakultetin Juridik në Riga (Shkolla e Drejtësisë në Riga). Pas përfundimit të studimeve të doktoraturës (Erasmusmundus, BE) në fushën e teorisë politike dhe studimeve evropiane në LUISS (Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli, Itali) dhe në Universitetin e Gjenevës (Université de Genève, Zvicër), ai ishte një bursë. mbajtës në programin postdoktoral New Europe College në Bukuresht (Rumani) me një projekt mbi shtetësinë dhe identitetin kushtetues që përfshinte një vizitë studimore në Wissenschaftskolleg në Berlin (Gjermani). Ai është marrës i bursës prestigjioze Fulbright për 2020/2021 për një projekt kërkimor në fushën e teorisë politike feministe në New School for Social Research në Nju Jork (The New School for Social Research, Shtetet e Bashkuara të Amerikës). Ai është autor i dy librave në fushën e teorisë politike dhe i mbi tridhjetë punimeve akademike në revista shkencore vendase dhe ndërkombëtare për qytetarinë, konstitucionalizmin, identitetin, studimet gjinore dhe fusha të tjera të teorisë normative politike.

Gjithashtu është i punësuar në Fakultetin e Shkencave Juridike dhe në Fakultetin e Kulturës dhe Turizmit – program studimi i Studimeve Ndërkombëtare për Hoteleri dhe Menaxhim – Vatel në Universitetin e Donja Goricës.