Na kontaktoni!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Ekipi ynë

Jelena Ristoviq

Koordinatori i projektit

Jelena Ristovic është nga Podgorica. Ka diplomuar në Fakultetin Filozofik në Nikshiq për Gjuhë dhe Letërsi Angleze dhe më pas ka kryer studimet e specializuara në Institutin e Gjuhëve të Huaja të Universitetit të Malit të Zi.

Angazhimin e saj të punës e filloi si përkthyese në Shërbimin Publik RTCG. Pas angazhimit në Shërbimin Publik, ajo ka kaluar dy vite në agjencinë e lajmeve “MINA”, ku ka punuar edhe si përkthyese. Gjatë vitit 2009, si pjesë e programit të praktikës së Qendrës për Tranzicion Demokratik, ajo u angazhua në Ministrinë e Mbrojtjes së Malit të Zi për përkthimin e dokumenteve të punës dhe takimeve zyrtare me partnerë ndërkombëtarë. Gjithashtu, ajo gjatë asaj periudhe ka kryer edhe detyrat bazë të zyrës në kabinetin e ndihmës ministrit të Mbrojtjes së Malit të Zi.

Në të njëjtin vit, ajo filloi punën në Nismën e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR) si menaxhere zyre, ku ishte përgjegjëse për detyrat e zyrës dhe administrative, duke përkthyer raportin e YIHR për gjendjen e të drejtave të njeriut në Mal të Zi, gjatë rrugës. ofrimi i mbështetjes logjistike për aktivitetet programore të YIHR.

Ajo ka qenë në Aleancën Qytetare që nga themelimi i organizatës (2011), ku fillimisht ishte përgjegjëse për punët administrative, zyra dhe përkthimin e raporteve dhe dokumenteve të ndryshme. Nga viti 2019 deri në vitin 2021, ajo koordinoi punën e Shkollës së Studimeve Politike, një nga programet kryesore të edukimit politik joformal për politikanë, aktivistë të OJQ-ve, gazetarë dhe nëpunës publikë. Pas kësaj, ajo vazhdon punën e saj si koordinatore e një projekti të UNHCR-së që synon ofrimin e ndihmës juridike për azilkërkuesit, personat me mbrojtje të miratuar ndërkombëtare dhe personat në rrezik të pashtetësisë.

Jelenës i pëlqen shëtitjet e gjata, udhëtimet, deti, natyra, shoqërimi, muzika relaksuese, librat dhe pilates. Përveç projekteve në GA, jashtë orarit të punës ai koordinon edhe komunitetin familjar me gruan e tij Boris dhe fëmijët Irina dhe David.