Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Naš tim

Jelena Ristović

Koordinatorka projekta

Jelena Ristović je iz Podgorice. Na Filozofskom fakultetu u Nikšiću diplomirala je engleski jezik i književnost, a nakon toga je završila specijalističke studije na Institutu za strane jezike Univerziteta Crne Gore.

Radni angažman započela je kao prevodilac na Javnom servisu RTCG. Nakon angažmana na Javnom servisu, dvije godine provela je u novinskoj agenciji “MINA”, gdje je takođe radila kao prevodilac. Tokom 2009. godine u sklopu Internship program Centra za demokratsku tranziciju, bila je angažovana u Ministarstvu odbrane Crne Gore na prevođenju radnih dokumenata i službenih sastanaka sa međunarodnim partnerima. Osim toga, obavljala je osnovne kancelarijske dužnosti u kabinetu pomoćnika ministra odbrane Crne Gore u tom periodu.

Iste godine počinje sa radom u Inicijativi mladih za ljudska prava (YIHR) kao menadžerka kancelarije, gdje je bila zadužena za kancelarijske i administrativne poslove, prevođenje izvještaja YIHR o stanju ljudskih prava u Crnoj Gori, usput pružajući i logističku podršku programskim aktivnostima YIHR-a.

U Građanskoj alijansi je od osnivanja organizacije (2011), gdje je najprije bila zadužena za administrativne, kancelarijske poslove i prevođenje izvještaja i različitih dokumenata. Od 2019. do 2021. godine koordinirala je radom Škole političkih studija, jednim od vodećih programa neformalne političke edukacije za političare, NVO aktiviste, novinare i javne službenike. Nakon toga, nastavlja rad kao koordinatorka UNHCR projekta usmjerenog na pružanje pravne pomoći tražiocima azila, licima sa odobrenom međunarodnom zaštitom i licima u riziku od apatridije.

Jelena voli duge šetnje, putovanja, more, prirodu, druženja, opuštajuću muziku, knjige i pilates. Pored projekata u GA, van radnog vremena koordinira i porodičnu zajednicu sa suprugom Borisom i djecom Irinom i Davidom.