Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Naš tim

Arian Marini

Saradnik na projektu

Arian Marini je svestran profesionalac sa snažnim obrazovanjem i bogatim iskustvom u javnoj politici, menadžmentu, međunarodnim odnosima i preduzetništvu.

Opremljen sa diplomom menadžmenta, javnih politika i međunarodnih odnosa, Arian je uspostavio temelje za svoju karijeru u analizi politike i strateškom menadžmentu. Njegovo akademsko putovanje ugradilo je u njega duboko razumjevanje struktura upravljanja, formulisanja politike i složenosti međunarodnih poslova.

Nadovezujući se na svoje osnovne studije, Arian je stekao dvostruku magistarsku diplomu na Univerzitetu u Sarajevu i Univerzitetu u Bolonji, na Fakultetu političkih nauka. Pod nazivom Evropski regionalni magistarski program iz demokratije i ljudskih prava u jugoistočnoj Evropi, ovaj prestižni program ga je opremio specijalizovanim znanjima u promociji demokratije, zagovaranju ljudskih prava i regionalnoj saradnji. Kroz rigorozne kurseve, istraživačke projekte i različite mogućnosti učenja, ojačao je svoje analitičke vještine, dok je istovremeno stekao temeljno razumjevanje zamršenosti regiona.

Sa čvrstim akademskim osnovama, Arian je krenuo na profesionalni put obeležen raznovrsnim iskustvima i zapaženim dostignućima. Kao pripravnik za javnu politiku u Demokratiji Plus, aktivno je doprinjeo radu parlamentarnih odbora, igrajući vitalnu ulogu u organizovanju sastanaka, sprovođenju istraživanja i pripremanju izvještaja. Njegova pažnja prema detaljima i posvećenost izvrsnosti donjeli su mu priznanje za doprinos organizaciji.

Prelaskom u Institut za naučna istraživanja i razvoj (INI), Arian je preuzeo ulogu pomoćnika direktora. Kao pomoćnik direktora INI-a, nadgledao je različite aspekte menadžmenta naučnih istraživanja i organizacionih operacija. Arijanove odgovornosti kretale su se od uređivanja istraživačkih radova i sprovođenja akademskih istraživanja do organizovanja konferencija i obezbjeđivanja usklađenosti sa standardima akreditacije. Njegov pristup i vještina doprinjeli su rastu i ugledu INI-a u akademskoj zajednici.

Pored navedenog, u potrazi za širim iskustvima, Arian se upustio u korporativni sektor kao pomoćnik menadžera u „Nente Vellezerit Sh.p.k”. Ovdje je iz prve ruke stekao uvid u korporativno upravljanje, poslovnu strategiju i operativni menadžment, dodatno obogaćujući njihov skup vještina i perspektivu.

Trenutno, iako je i koordinator projekta Škole političkih studija Crne Gore, Arian takođe služi kao menadžer sopstvenog biznisa u turističkoj industriji, koristeći svoj raznovrsni skup vještina i preduzetništva kako bi postigao izuzetne rezultate.

Tokom svog putovanja, Arian je ostao posvećen doživotnom učenju, inovacijama i pozitivnom uticaju u svojim oblastima. Njegovo multidisciplinarno iskustvo, zajedno sa njegovom strašću za pokretanjem pozitivnih promjena, postavlja ga kao dinamičnog pojedinca željnog napretka u oblastima politike, upravljanja i preduzetništva.