Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

130 GODINA OD OBJAVLJIVANJA OPŠTEG IMOVINSKOG ZAKONIKA

Danas 06.07. na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore održana je svečanost povodom donacije knjiga ovoj prestižnoj univerzitetskoj jedinici od strane Građanske alijanse.
Tim GA je predao biblioteci Pravnog fakulteta 40-tak knjiga različitih sadržaja, dominantno pravne materije. U sklopu događaja predstavnici GA su položili cvijeće ispred biste Valtazara Bogišića povodom obilježavanja 130. godina od objavljivanja Opšteg imovinskog zakonika Crne Gore. Dekan Velimir Rakočević je izrazio veliko zadovoljstvo povodom akcije i pozdravio ovu, po njegovim riječima- jedinstvenu akciju. Kako je naglasio 40-tak naslova će osvježiti fond biblioteke fakulteta i uz nadu da će se saradnja nastaviti kao i to da ovaj primjer trebaju slijediti i ostali činioci civilnog društva.

Građanska alijansa je akciju sprovela u sklopu misije organizacije da kvalitetno i efikasno doprinosimo uspostavljanju građanskog i demokratskog društva, kroz jačanje kapaciteta i podršku građanskim inicijativama, zaštitu i promociju ljudskih prava i kontrolu rada državnih institucija. Shodno tome ovo je logičan ishod pa je saradnji sa svim institucijama sistema, akademijom i civilnim sektorom, dio svakodnevnih aktivnosti koje GA organizuje u sklopu osnaživanja vladavine prava i ukupnog pravnog ambijenta u Crnoj Gori.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

logo-GA-2017
Nakon pozitivnog IBARA Crna Gora na prekretnici: Konkretni rezultati ili neizvjesna budućnost
Smart
Projekat "Korak po Korak" za Jačanje Regionalne Saradnje i Borbu protiv Krijumčarenja Migranata na Zapadnom Balkanu
Jelena Ristovic, Gradjanska alijansa
Romi simbol diskriminacije, brak sa pripadnicima te zajednice neprihvatljiv za 54 odsto građana/ki
GA YIHR
U znak sjećanja na žrtve ratnog zločina Deportacije
Milan Radovic
Crnogorski zvaničnici odluke o rezoluciji o Srebrenici treba da donose vođeni isključivo interesima naše zemlje

Pretraga