Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

KORISNICI GRANTOVA NA OBUCI GRAĐANSKE ALIJANSE O SPROVOĐENJU PROJEKATA

Građanska alijansa je u periodu od 22. do 25. septembra održala trening za sprovođenje projekata za korisnike grantova u okviru projekta “Bez nekažnjivosti za kršenje i povredu ljudskih prava u Crnoj Gori”, podržanog od Evropske unije, a kofinansiranog od Ministarstva javne uprave.

Na treningu učestvovali predstavnici šest nevladinih organizacija koje su dobile finansijsku i mentorsku podršku za realizaciju projekata kroz poziv Građanske alijanse koji je bio otvoren u periodu od 15. maja do 3. jula.  Organizacije su sljedeće: Akcija za socijalnu pravdu, Zinak, Euromost, Madop, Monte Lingva i Udruženje za podršku Roma i Egipćana.

Kroz četvorodnevni program učesnici su bili u prilici da najprije prođu kroz sadržaj samih ugovora i aneksa, a onda i kroz arhivu dokumentacije i postupke kontrole, komunikacije i servisa podrške korisnicima. Učesnici su prošli kroz detaljna uputstva o finansijskom upravljanju projektima, procedurama sekundarnih nabavki, izrade tenderske dokumentacije, kao i projektnog izvještavanja. Kroz praktične primjere i veliko iskustvo predavača, prisutni su dobili jasna uputstva o sačinjavanju narativnog i finansijskog izvještajavanja, te instrukcije o vidljivosti pojekta, kao što su pisanje objava i saopštenja. Akcenat je stavljen naročito na obezbjeđivanje vidljivosti finansiraja EU.

U narednih sedam mjeseci organizacije će raditi na implementaciji projektnih aktivnosti, a Građanska alijansa će nastaviti da im u radu pruža redovnu mentorsku podršku.

Galerija 

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

IMG_8684
Crna Gora - država u kojoj vlada kultura policijskog zlostavljanja
Milena Vujović, Građanska alijansa
Ukrajinac kojem je odobrena privremena zaštita u našoj zemlji, dobio crnogorsku vozačku dozvolu
DSC_5546
Inkluzija izbjeglica ogroman potencijal za razvoj društva
DSC02787
Povezane žene imaju moć da transformišu društvo                                      
logo-GA-2017
Nakon pozitivnog IBARA Crna Gora na prekretnici: Konkretni rezultati ili neizvjesna budućnost

Pretraga