Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

RADIONICA “BORBA PROTIV EKO KRIMINALA ISTRAŽIVANJEM I JAVNIM ZAGOVARANJEM”

U okviru projekta “Društvo za borbu protiv korupcije u Crnoj Gori”, održana je radionica za lokalne NVO i medije na temu “Borba protiv eko kriminala istraživanjem i javnim zagovaranjem”. Radionicu je vodio istraživački novinar i građanski i ekološki aktivista Vuk Vujisić koji je na realnim primjerima i kroz aktivno učešće prisutnih na efikasan način doprinio unapređenju njihovih kapaciteta kada je riječ o tehnikama istraživanja i na koji način da najbolje zagovaraju ideje borbe protiv eko kriminala.

Nakon uspješno održane radionice na kojoj je učestvovalo 20-ak, učesnika, utvrđeno je da je eko kriminal realna prijetnja koja zahtjeva pažnju i akciju. Na samoj radionici, koja je bila izuzetno interaktivna, prisutni su razgovarali o primjerima iz prakse i važnosti njihovog istraživanja.

Alati za istraživanje eko kriminala su ključni. Na radionici su učesnici učili o efikasnim metodama prikupljanja dokaza i analize kako bi zaustavili zloupotrebu prirodnih resursa.

Konstatovano je da javno zagovaranje predstavlja moćan alat za neophodne promjene u ovoj oblasti. Učesnici su diskutovali o tome kako NVO i mediji mogu zajedno raditi na podizanju svijesti građana i institucija, kao i na koji način mogu uticati uticati na promjene politika u ovoj oblasti.

Grupni rad je ključ uspjeha, te su se naši učesnici aktivno uključili u grupne vježbe, što će im pomoći da bolje sarađuju u budućim projektima.

Radionica je omogućila i odlično umrežavanje ljudi, pa je dogovoreno da kroz buduće aktivnosti nastavljamo svi zajedno raditi na stvaranju boljeg i pravednijeg društva, sa posebnom pažnjom na eko pitanja.

Galerija 

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Reforma sudstva
Izvještaj Sudskog savjeta jasan indikator za neophodnost reformi

Pretraga