Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

SA ŽENSKIM ODBORNIČKIM KLUBOM U ROŽAJAMA DOGOVORENO PRISTUPANJE MREŽI ŽENSKIH KLUBOVA

U susret Međunarodnom danu ljudskih prava, predstavnici Građanske alijanse održali su u utorak sastanak sa članicama Ženskog kluba Skupštine opštine Rožaje. Sastanak je bio posvećen jačanju kapaciteta kluba i promociji saradnje između lokalnih odborničkih klubova kako bi se postigao širi društveni uticaj i unaprijedile prilike i mogućnosti za žene u lokalnoj politici. Cilj sastanka bio je stvaranje konkretnih planova za osnaživanje ženskih odborničkih klubova u lokalnoj zajednici i podsticanje njihove saradnje putem formiranja mreže. Odbornicama su prezentovane i konkretne aktivnosti koje će biti sprovedene kroz predstojeći projekat Građanske alijanse “Platforma umrežavanja za ostvarivanje rodne ravnopravnosti” podržan od strane Ambasade SAD u Crnoj Gori.

Pored toga što su podijelile svoje uspjehe i iskustva u dosadašnjem radu, odbornice su izrazile želju za jačom saradnjom i aktivnim učešćem u projektima posvećenim ljudskim pravima, te očekujemo bliskiju saradnju i u tom segmentu. Veoma je važno njihovo prepoznavanje važnih pitanja koja je potrebno riješiti u pogledu rodne ravnopravnosti u njihovom gradu, te na koje sve načine mogu učestvovati u podizanju kapaciteta mladih žena u Rožajama. Tako je dogovoreno da rožajske odbornice u okviru svoje mjesne zajednice održe sastanke sa ženama o temama koje su aktuelne za njih u cilju podizanja svijesti, ali i njihovih kapaciteta. Na sastanku će im biti predstavljeno da im se mogu obezbijediti prekvalifikacije, ali i različiti vidovi edukacija kroz obrazovne radioice o javnim nastupima, kreiranju politika i slično.

Posebno ističemo odlučnost odbornica da pridruže svoj klub Mreži ženskih klubova u skupštinama opština Crne Gore. To nam otvara mogućnost za proširenje Mreže ženskih klubova, s nadom da će se ova inicijativa nastaviti i u drugim opštinama. Raduje nas dogovor da će se odbornice iz Rožaja pridružiti koleginicama iz Bijelog Polja, Ulcinja i Nikšića, koje su već potpisale Platformu o saradnji, postavši dio uspješno uspostavljene Mreže ženskih klubova.

Građanska alijansa ostaje posvećena podršci ovakvim inicijativama, te vjeruje u dalji rast i razvoj zajednice posvećene promociji i zaštiti ljudskih prava.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

IMG_8684
Crna Gora - država u kojoj vlada kultura policijskog zlostavljanja
Milena Vujović, Građanska alijansa
Ukrajinac kojem je odobrena privremena zaštita u našoj zemlji, dobio crnogorsku vozačku dozvolu
DSC_5546
Inkluzija izbjeglica ogroman potencijal za razvoj društva
DSC02787
Povezane žene imaju moć da transformišu društvo                                      
logo-GA-2017
Nakon pozitivnog IBARA Crna Gora na prekretnici: Konkretni rezultati ili neizvjesna budućnost

Pretraga