Na kontaktoni!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

QASJA NË RRJETIN E KLUBËVE TË GRAVE PAJTOHET ME KLUBIN ADMINISTRATIV TË GRAVE NË ROJAJE

Në pritje të Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut, përfaqësuesit e Aleancës Qytetare kanë mbajtur të martën një takim me anëtarët e Klubit të Grave të Kuvendit Komunal të Rozhajës. Takimi iu kushtua forcimit të kapaciteteve të klubit dhe promovimit të bashkëpunimit ndërmjet klubeve të këshilltarëve vendorë me qëllim arritjen e një ndikimi më të gjerë social dhe përmirësimin e mundësive dhe mundësive për gratë në politikën lokale. Qëllimi i takimit ishte krijimi i planeve konkrete për forcimin e klubeve të këshilltareve të grave në komunitetin lokal dhe nxitja e bashkëpunimit të tyre përmes formimit të një rrjeti. Këshilltarëve iu prezantuan edhe aktivitetet konkrete që do të realizohen përmes projektit të ardhshëm të Aleancës Qytetare “Platforma e Rrjetit për Barazi Gjinore” mbështetur nga Ambasada Amerikane në Mal të Zi.

Krahas ndarjes së sukseseve dhe përvojave në punën e tyre të mëparshme, këshilltarët shprehën dëshirën e tyre për bashkëpunim më të fortë dhe pjesëmarrje aktive në projekte të dedikuara për të drejtat e njeriut dhe presim bashkëpunim më të ngushtë edhe në atë segment. Është shumë e rëndësishme që ata të njohin çështjet e rëndësishme që duhet të zgjidhen në aspektin e barazisë gjinore në qytetin e tyre dhe në cilat mënyra mund të marrin pjesë në ngritjen e kapaciteteve të grave të reja në Rozhaje. Kështu, u ra dakord që këshilltarët nga Rozaj në kuadër të komunitetit të tyre lokal të mbajnë takime me gratë për tema aktuale për to me qëllim të sensibilizimit, por edhe të kapaciteteve të tyre. Në takim do t’u prezantohet se mund t’u sigurohet rikualifikim, por edhe lloje të ndryshme edukimi përmes punëtorive edukative për performancat publike, politikëbërje e të ngjashme.

Veçanërisht theksojmë vendosmërinë e këshilltarëve për t’i bashkuar klubit të tyre Rrjetit të Klubeve të Grave në Kuvendet Komunale të Malit të Zi. Kjo na jep mundësinë të zgjerojmë Rrjetin e Klubeve të Grave, me shpresën që kjo nismë të vazhdojë edhe në komunat tjera. Jemi të kënaqur me marrëveshjen që këshilltarët nga Rozhaj do t’u bashkohen kolegëve të tyre nga Bijelo Polje, Ulqini dhe Nikshiqi, të cilët tashmë kanë nënshkruar Platformën e Bashkëpunimit, duke u bërë pjesë e Rrjetit të Klubeve të Grave të krijuara me sukses.

Aleanca Qytetare mbetet e përkushtuar për të mbështetur nisma të tilla dhe beson në rritjen dhe zhvillimin e mëtejshëm të komunitetit të përkushtuar për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të njeriut.

Shpërndajeni në rrjetet sociale

Lajmet e fundit

Vizual-2
KUJTOJMË VJETORIN E VDEKJES SË SRĐAN ALEKSIĆ
Vizual-1
TENDI BRENGOSËS I RRITJES SË NUMRIT TË VEPRIMEVE TË PALIGJSHME NGA PUNONJËSIT E POLICISË
Vizual-za-sajt-1
KONKURS PËR PUNË: AVOKATI TË OFROJ NDIHMË JURIDIKE FALAS
1-6
WORKSHOP: PËRMIRËSIMI I NDËRGJEGJËSISË PËR TORTURËN E POLICISË - RRUGA DREJT TOLERANCËS ZERO
Vizual-za-sajt
GJENDJA E BASHKIMIT EVROPIAN PËR INTEGRIM: NJË MUNDËSI QË NUK DUHET TË HUMBËM

Kërko