Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

EKIPE IZ PODGORICE, DANILOVGRADA I TIVTA OSVOJILE STUDIJSKO PUTOVANJE U BERLIN

ekipe-takmicenje-potraga

Podsjećamo da je „Potraga za ljudskim pravima” jedna od aktivnosti koja se realizuje u znak obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, u organizaciji Građanske alijanse, institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i uz finansijsku podrsku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Postavljeni zadatak najbrže je savladao tim iz Gimnazije „Slobodan Škerović” iz Podgorice u sastavu: mentorka Milosava Mrdak Mitrović, Vasilije Rakočević, Vasilije Radusinović i Ivona Popović.

Kontrolne tačke su najvišim ocjenama kao tim koji je najbolje sarađivao ocijenili tim iz Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš” iz Danilovgrada: mentor Miroslav Minić, Mia Maraš, Marija Marković i Mario Tripović.

U Berlin kao najaktivniji tim, po ocjenama predstavnika/ca organizacija i institucija, putuje ekipa iz Srednje mješovite škole „Mladost” iz Tivta u sastavu: mentorka Branka Kasćelan, Jelena Đorđević, Anja Andrić i Agata Luković.

U potragu za ljudskim pravima dalo se 26 timova iz 15 crnogorskih gradova. Da je važno učestvovati a ne pobijediti juče su dokazali učenici/e i njihovi nastavnici/e, pedagozi/gogice i drugi iz sledećih škola: Resursnog centra za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović” iz Kotora, Gimnazije sa Cetinja, Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić” iz Herceg Novog, Srednje građevinsko geodetske škole „Marko Radević” iz Podgorice, Srednje mješovite škole „17. septembar” sa Žabljaka, Gimnazije „Slobodan Škerović” iz Podgorice, Srednje mješovite škole „Braća Selić” iz Kolašina, Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš” iz Danilovgrada, Srednje stručne škole sa Cetinja, Gimnazije „Panto Mališić” iz Berana, Srednje mješovite škole „Mladost” iz Tivta, Srednje elektro-ekonomske škole iz Bijelog Polja, Gimnazije „Miloje Dobrašinović” iz Bijelog Polja, Srednje mješovite škole „Bećo Bašić” iz Plava, Srednje mješovite škole iz Andrijevice, Gimnazije „30. septembar” iz Rožaja, Gimnazije iz Kotora, Srednje stručne škole iz Bijelog Polja, Srednje mješovite škola „Bratstvo-jedinstvo” iz Ulcinja i Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara.

Znanje i iskustvo iz oblasti kojima se bave, juče su pružili predstavnici/e organizacija i institucija koje su bile kontrolne tačke u takmičenju: Green Home, Savjet Evrope, NVO „Mladi Romi”, Savez udruženja paraplegičara Crne Gore, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava – Direktorat za unapređenje i zaštitu ljudskih prava, Unija slobodnih sindikata Crne Gore, Fakultet političkih nauka – Odsjek novinarstvo, Forum MNE (Forum Mladi i Neformalna edukacija), Centar za ženska prava, NVO LGBT Forum progres i NVO „4Life”.

Tabelu sa kompletnim ocjenama ekipa koje su se takmičile možete pogledati na sledećem sajtu: http://www.nvo35mm.org/ekipe-iz-podgorice-danilovgrada-i-tivta-osvojile-studijsko-putovanje-u-berlin/

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Kaludjerski laz
Na godišnjicu ratnog zločina Kaluđerski laz, Građanska alijansa formira Mrežu aktivista koji se bave ratnim zločinima počinjenim u Crnoj Gori
Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse

Pretraga