Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

GOVOR MRŽNJE MOŽE DA SE SPRIJEČI LIJEPIM RIJEČIMA

govor-mrznje

Trening je pomenutim srednjoškolcima, osim kompentencija potrebnih da efikasno prepoznaju i pruže zaštitu djeci i mladima protiv govora mržnje vršnjaka u školskom okruženju i šire, kao i govoru mržnje na Internetu, omogućio i da se druže jer kako kažu to nisu često u mogućnosti.

„Nikog ne mrzi, probaj da voliš, širi ljubav, bolji svijet stvoriš. Pomoć pružaj, podrška budi, ne daj da kvari te ovaj svijet ludi. Izludi ti njega idejama svojim, smij se, viči – I ja postojim!”, samo je jedna od poruka koju su osmislili i koju će tokom narednih mjeseci širiti putem medija a u okviru projekta „Crna Gora bez mržnje”.

Uz detaljno razrađene akcione planove, podršku zaposlenih u školama iz kojih dolaze, ali i podršku NVO „35mm” i Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović”, ovih 30 mladih ljudi će u svojim zajednicama pokrenuti akcije i dati svoj doprinos ideji svijeta bez mržnje.

Projekat „Crna Gora bez mržnje” je prepoznat i finansiran od strane Direktorata za mlade – Ministarstva sporta kao relevantan za ostvarivanje Godišnjeg plana Nacionalne strategije za mlade za 2017. godinu i sprovodi ga NVO „35mm” u saradnji sa Volonterskim klubom Gimnazije „Slobodan Škerović” iz Podgorice. Smatramo da će pomenutim projektom partnerske organizacije doprinijeti edukaciji i osnaživanju mladih da pokažu inicijativu i prihvataju različitosti.

Osim učenika i učenica srednjih škola iz Podgorice, priliku da prođu obuku za vršnjačke edukatore imaće i učenici i učenice JUSMŠ “Ivan Goran Kovačić” iz Herceg Novog i JUSMŠ “Bećo Bašić” iz Plava.

Kristina Ćetković
+382 67 788 118
[email protected]

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Kaludjerski laz
Na godišnjicu ratnog zločina Kaluđerski laz, Građanska alijansa formira Mrežu aktivista koji se bave ratnim zločinima počinjenim u Crnoj Gori
Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse

Pretraga