Enter your keyword

Nevladina organizacija “35mm” iz Podgorice, članica Fondacije „Građanska alijansa“, u saradnji sa Volonterskim klubom Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice, sprovodi Istraživanje o iskustvima i stavovima o govoru mržnje na internetu za srednjoškolce/ke, nastavnike/ce i roditelje/ke u okviru projekata „Crna Gora bez mržnje 2018“ koji je finansijski podržan od strane Ministarstva sporta Crne Gore.
Upitnikom želimo da ispitamo iskustva i stavove srednjoškolaca/ki, nastavnika/ca i roditelja/ki o govoru mržnje na internetu. Pripadnici/e pomenutih grupa će svojim odgovorima doprinijeti realnijoj procjeni trenutne situacije u njihovom okruženju kada je u pitanju ovaj oblik nasilja. Upitnik je anoniman i podaci će biti upotrijebljeni isključivo u naučne svrhe.

Aktivnosti i ciljevi projekta „Crna Gora bez mržnje 2018“ su u skladu sa Strategijom za mlade, kao i sa Nacionalnom kampanjom za suzbijanje govora mržnje na internetu kojom rukovodi Direktorat za mlade. Opšti cilj projekta je borba protiv govora mržnje na internetu putem izgradnje kapaciteta nastavnika/ca i učenika/ca kako bi stekli kompetencije potrebne da ih u virtuelnom (online) i realnom (offline) svijetu prepoznaju i efikasno djeluju protiv ovakvog kršenja ljudskih prava. Projektom želimo da izgradimo kompetencije nastavnika/ca i učenika/ca u Beranama i Kotoru da prepoznaju i suprostave se nasilju i govoru mržnje u online i offline svijetu koristeći postojeće mehanizme u školi i lokalnoj zajednici.

Projekat „Crna Gora bez mržnje 2018“ je dio napora više organizacija koje unazad nekoliko godina rade na problematici nasilja i govora mržnje među mladima u realnom i virtuelnom svijetu.

Stoga Vas pozivamo da do 30. novembra izdvojite nekoliko minuta i popunite uputnik i na taj način doprinesete istraživanju. U nastavku linkovi za upitnike:

Upitnik za nastavnike: https://goo.gl/forms/J300o0RSRxpJqy7G3
Upitnik za roditelje: https://goo.gl/forms/htVkaBMnRV7AACDr1
Upitnik za srednjoškolce: https://goo.gl/forms/5nrDrnHKbUlxLie23

S poštovanjem,

Kristina Ćetković
Koordinatorka medijskog programa
35mmproduction@gmail.com
+382 67 788 118