Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Konkurs za najbolju novinarsku priču na temu promocije kulture sjećanja na žrtve ratnih zločina

Građanska alijansa objavljuje konkurs za najbolju novinarsku priču na temu promocije kulture sjećanja na žrtve ratnih zločina.

Poziv je namijenjen svim novinarima i novinarkama koji rade u Crnoj Gori za priloge i tekstove objavljene u medijima registrovanim u Crnoj Gori. Cilj poziva je stavljanje akcenta na ratne zločine koji su se desili u Crnoj Gori tokom devedesetih godina, a o kojima javnost nema mnogo dostupnih informacija (Bukovica, Kaluđerski laz, Morinj, Deportacije, Štrpci, Porodica Klapuh).

Zainteresovani novinari i novinarke objavljene novinarske priloge i tekstove mogu dostaviti Građanskoj alijansi na email adresu [email protected], sa naznakom “Za konkurs”. Novinarski prilozi i tekstovi treba da budu objavljeni u periodu od dana otvaranja konkursa do 15 marta 2024. godine do 15h.

Za najbolje novinarske priloge i tekstove predviđene su nagrade za tri najbolja teksta.

Fond za nagrade je podijeljen na sljedeći način:

  • Nagrada za prvo mjesto: 800,00 eura
  • Nagrada za drugo mjesto: 600,00 eura
  • Nagrada za treće mjesto: 400,00 eura

Rok za podnošenje prijava je 15. mart 2024. godine do 15h, Komisija će na osnovu pristiglih radova i vodeći računa o ispunjenosti kriterijuma, svoju odluku o najbolje rangiranim pričama objaviti do 30. marta 2024. godine. Kriterijumi po kojima će Komisija ocjenjivati pristigle novinarske priče odnose se na to koliko novinarska priča doprinosi javnom interesu, stepen otkrivanja novih/nepoznatih pojedinosti i činjenica, stepen ukazivanja na novi ugao sagledavanja slučaja, potencijal za otvaranje društvenog dijaloga, te stepen sagledavanja teme teksta iz perspektive žrtava.

Obrazac za prijavu na konkurs koji se dostavlja uz novinarsku priču možete preuzeti OVDJE

Konkurs i dodjelu nagrada za najbolju novinarsku priču na temu promocije kulture sjećanja na žrtve ratnih zločina Građanska alijansa realizuje kroz projekat “Kultura sjećanja za svjetliju budućnosti”, a koji je omogućen od strane regionalnog projekta “Podrška EU izgradnji povjerenja na Zapadnom Balkanu”, koji finansira Evropska unija (EU) i sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednji konkursi

Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
Cover-slika_konkurs
Poziv za podnošenje ponude za "Kvantitativno istraživanje obrasca diskriminacije prema manjinama u Crnoj Gori"
Zajedno do zaposlenja
Konkurs za poslodavce. ZAJEDNO ZA ZAPOSLENJE: OBUKE I PARTNERSTVA
Konkurs 2
Konkurs za najbolju novinarsku priču o učešću žena u političkom procesu i njihovom uticaju na dodnošenje odluka
Vizual-za-sajt-1
KONKURS ZA POSAO: PRAVNIK ZA PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI

Pretraga