Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

OBILJEŽAVAMO SVJETSKI DAN IZBJEGLICA

NVO Građanska alijansa Vas sa zadovoljstvom poziva da prisustvujete događaju koji organizujemo povodom Svjetskog dana izbjeglica, a u saradnji sa opštinom Bar. Događaj će se održati 21. juna sa početkom u 19.00 sati na platou Dvorca kralja Nikole u Baru.

Događaj se planira održati u sklopu Svjetskog dana izbjeglica kao zajednički program sa kancelarijom Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) u Crnoj Gori, koji predstavlja vodeću nacionalnu projektnu inicijativu za podršku tražiocima azila, izbjeglicama, raseljenim i interno raseljenim licima i licima u riziku od apatridije.

Ovim događajem želimo da ukažemo na masovna i prisilna raseljavanja iz razloga ratnih sukoba, političkih progona i ekonomskih poremećaja, dok su ekološki problemi sve prisutniji među uzrocima. Trenutna situacija i različiti konflikti na svjetskom nivou, nažalost, primoravaju ljude da napuste svoje domove i traže utočište u drugim krajevima svijeta, a mi ovim događajem želimo da ukažemo na važnost njihove zaštite i koja su to njihova prava kao izbjeglih lica.

Program će zvanično otvoriti Radovan Popović, generalni direktor Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Jean Yves Bouchardi, šef kancelarije UNHCR-a, Damir Rašketić potpredsjednik Opštine Bar i Milan Radović, programski direktor Građanske alijanse. Zatim će događaj obilježiti različite kreativne i umjetničke izvjedbe naših najmlađih sugrađana, te izložba radova ukrajinske djece učesnika VI međunarodnog umjetničkog festivala MALYUY.UA u organizacij udruženja za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM, kao što možete vidjeti u prilogu. Ovo će dati poseban pečat događaju i njegovom značaju.

Obilježavanju Svjetskog dana izbjeglica će prisustvovati predstavnici ambasade Ukrajine u Crnoj Gori, opštine Bar i drugih lokalnih instititucija i nevladinih organizacija koja se bave sistemom međunarodne i privremene zaštite.

OVDJE možete pogledati agendu događaja.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Kaludjerski laz
Na godišnjicu ratnog zločina Kaluđerski laz, Građanska alijansa formira Mrežu aktivista koji se bave ratnim zločinima počinjenim u Crnoj Gori
Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse

Pretraga