Unesite ključnu riječ

Juče je održano suđenje u Osnovnom sudu u Podgorici na kojem je saslušan D.Lj., policijski službenik optužen za iznuđivanje iskaza od Benjamina Mugoše. On je negirao krivicu i naglasio da će odgovarati samo na pitanja suda, a ne ostalih učesnika u postupku. D.Lj. je sam iznosio svoju odbranu, jer njegov novi punomoćnik nije dostavio sudu punomoćje, niti je prisustvovao današnjem suđenju. Ipak, postupajuća sutkinja je odlučila da se suđenje održi, budući da za krivično djelo kojim se D.Lj. tereti po zakonu nije potreban branilac, s obzirom na trajanje postupka.

Iako se navodno brutalno zlostavljanje Mugoše dogodilo 26. maja 2020. godine, suđenje nije okončano zbog višestrukih odgađanja početka suđenja. Glavni pretres je juče odložen i zakazan za 26.05.2023. godine, kada će oštećeni Mugoša biti saslušan.

Građanska alijansa aktivno prati suđenja za slučajeve policijske torture, u okviru projekta “Bez nekažnjivosti za kršenje i povredu ljudskih prava u Crnoj Gori”, uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.