Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

ODT CETINJE DA UTVRDI ODGOVORNOST U SLUČAJU PREKORAČENJA OVLAŠĆENJA NA CETINJU

Građanska alijansa pozdravlja rad Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova na rasvjetljavanju slučajeva kršenja zakona prilikom intervencije policije na Cetinju 5. septembra 2021. godine. Podsjećamo da su predstavnici  GA bili na terenu u cilju kontrole poštovanja ljudskih prava tokom ustoličenja mitropolita na Cetinju i upoznali javnost sa informacijama do kojih su došli. Tada smo na terenu registrovali primjere prekomjerne upotrebe sile od strane pripadnika policije i prekomjerne upotrebe suzavca, što smo utvrdili prilikom razgovora sa osobama koje su bile na razgovor u prostorijama policije Cetinje, ali i tokom razgovora sa građanima na gradskom trgu. Takođe, GA je pozivala nadležne institucije koje se bave praćenjem rada policije da odmah istraže sve navode o nezakonitom postupanju policije, da registruju sve povrede i, ukoliko je došlo do prekomjerne upotrebe hemijskih sredstava i sredstava prinude, da procesuiraju sva ona lica koja su se ogriješila o zakon.

Pozivamo na povećanje transparentnosti rada Uprave policije po prijavama vezanim za događaje na Cetinju od septembra 2022. godine i adekvatno upoznavanje javnosti sa rezultatima rada Sektora unutrašnje kontrole.

Imajući u vidu značaj ovih predmeta po pitanju zaštite ljudskih prava, od Osnovnog državnog tužilaštva na Cetinju tražimo efikasan i nepristrasan rad u cilju adekvatnog rasvjetljavanja slučajeva.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02XEGqrq1y1MAroJE7j1X2S1Bw1a4BntPf7nPF9cTwCJBwcpoAXrc3XATYXnczRCubl&id=100063753590054

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Kaludjerski laz
Na godišnjicu ratnog zločina Kaluđerski laz, Građanska alijansa formira Mrežu aktivista koji se bave ratnim zločinima počinjenim u Crnoj Gori
Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse

Pretraga