Enter your keyword

Ova inicijativa okupila je na jednom mjestu preko 16 političkih partija iz regiona (Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Kosovo) potpuno različitih ideologija, koji su uspjeli da nađu zajednički domen kada su u pitanju vrijednosti i ideali za koje se trebaju zalagati skupa. Na dvodnevnoj konferenciji formalno je osnovana Mreža a potpisivanjem Deklaracije o posvećenosti svi učesnici konferencije pokazali su entuzijazam i spremnost za dalju saradnju posebno kada je u pitanju zajedničko zalaganje za poboljšanje različitih aspekata regionalne saradnje i poštovanja ljudskih prava u regionu.

Uprkos velikim razlikama u stavovima i ubjeđenjima kao i podjelama koje nosi region, na konferenciji se više nego uspješno diskutovalo o samom Statutu Mreže dok je konsezus postignut po pitanju potrebe poboljšanja međusobne komunikacije u budućnosti.

Na konferenciji su učestvovali  i predstavnici crnogorskih stranačkih organizacija mladih: Ilija Mlinarević (DPS), Nikola Bajčetić (DF), Luka Rakčević (PCG), Milica Kaluđerovic (SNP), Neda Šuković (SDP).

Dio organizacija će formalno pristupiti Mreži nakon potvrde i razmatranja odluke na upravljačkim organima njihovih partija.

U Podgorici,
31.03.2014. god.

Koordinator programa
Edin Koljenović