Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Poslovi i za supruge

dan-2, 14.2.2018

Korupcija oličena u nepotizmu i kronizmu, favorizovanju politički podobnih pojedinca, slaba kontrola sukoba interesa u svim granama vlasti, društvena diskriminacija i nasilje protiv socijalno ugroženih grupa – postale su redovno ponavljane fraze kada se inostranim izvještajima govori o Crnoj Gori. Dobar dokaz koliko je vladajuća struktura zarobila institucije jeste i zapošljavanje njhovih članova porodice, prije svega bračnih partnera. Crna Gora ima oko 50.000 nezaposlenih, stog bode oči koincidencija da supruge ministara i poslanika vladajuće koalicije imaju dobro plaćena radna mjesta a da im se plata isplaćuje iz budžeta.

Supruga ministra pravde Zorana Pažina, Nataša radi u Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju. Izabranica Mevludina Nuhodžića, ministra unutrašnjih poslova, Aida zaposlena je u Instituciji zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Supruga ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića, Aneta Spaić profesorica je na Univerzitetu Crne Gore. Ona predaje i na Fakultetu političkih nauka gdje joj je muž nekada bio dekan. Lejla Šehović supruga ministra prosvjete Damira Šehovića radi u Radio difuznom centru.

Izabranica potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Milutina Simovića, Ljiljana zaposlena je u Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

Kristina Janović, supruga ministra sporta Nikole Janovića takođe radi u državnom sektoru i to u OŠ „Savo Ilić”.

Što se tiče poslanika DPS-a, supruga poslanika Miodraga Radunovića, Jasmina je zaposlena u Zavodu za udžbenike, dok žena njegovog kolege Petra Ivanovića, Olivija radi u Komisiji za hartije od vrijednosti.

Vesna Stanišić supruga poslanika Obrada Stanišića radi u Javnoj pretškolskoj ustanovi „Ljubica Popović”, dok je muž poslanice Ane Nikolić, Veselin zaposlen u Prestonici Cetinje.

Elvedina Numanović, supruga bivšeg ministra za ljudska i manjinska prava, sada poslanika Suada Numanovića, zaposlena je u Domu zdravlja Podgorica. Supruga Branka Čavora, Milica radi u OŠ „Braća Ribar” u Nikšiću, dok je Sve­tla­na Vu­ko­vić, žena poslanika Mi­o­dra­ga Vu­ko­vi­ća, di­rek­torica Upra­ve za ka­dro­ve.

Izabranica Fi­li­pa Vu­ko­vi­ća, Sne­ža­na, ra­di u Po­re­skoj di­rek­ci­ji Plje­vlja, dok je žena nje­go­vog ko­le­ge Mi­lo­ra­da Vu­le­ti­ća, Na­ta­ša, za­po­sle­na u OŠ „Mi­lo­sav Ko­ljen­šić”.

Muž poslanice Jovanke Laličić, Žarko zaposlen je u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, dok je supruga njenog kolege Petra Smolovića, Andrijana zaposlena u predškolskoj ustanovi „Duso Basekić”.

Milan Sekulović

NAPOMENA: Sadržaj je isključivo odgovornost autora i ni na koji način ne odražava stavove donatora i NVO “35mm”.

Tekstovi su nastali u okviru projekta „Fairness and not bias – Eradicate cronyism!” (Pravednost a ne pristrasnost – iskorijenimo kronizam!) koji se realizuje se u okviru projekta “Accountability, Technology and Institutional Openness Network in South East Europe – ACTION SEE” koji sprovode Metamorphosis Foundation, Westminster Foundation for Democracy, CRTA – Center for Research, Transparency and Accountability, Citizens Association Why not?, Center for Democratic Transition, Open Data Kosovo (ODK) I Levizja Mjaft!

kronizam-zaglavlje

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

logo-GA-2017
Nakon pozitivnog IBARA Crna Gora na prekretnici: Konkretni rezultati ili neizvjesna budućnost
Smart
Projekat "Korak po Korak" za Jačanje Regionalne Saradnje i Borbu protiv Krijumčarenja Migranata na Zapadnom Balkanu
Jelena Ristovic, Gradjanska alijansa
Romi simbol diskriminacije, brak sa pripadnicima te zajednice neprihvatljiv za 54 odsto građana/ki
GA YIHR
U znak sjećanja na žrtve ratnog zločina Deportacije
Milan Radovic
Crnogorski zvaničnici odluke o rezoluciji o Srebrenici treba da donose vođeni isključivo interesima naše zemlje

Pretraga