Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

POSTOJI RAZLIKA IZMEĐU GOVORA MRŽNJE I SLOBODE GOVORA

obuka-ulcinj

Obuku za vršnjačke edukatore/ke u okviru projekta „Montenegro without hate”, proteklog petka i subote pohađalo je 33 učenika/ce pomenute škole. Oni su na dvodnevnom seminaru učili teorijski i praktično o ulozi učenika/ca u prevenciji i borbi protiv govora mržnje na internetu od profesorice italijanskog jezika i koordinatorke Volonterskog kluba Gimnazije „25. maj” iz Tuzi, Katrine Berišaj i koordinatorke medijskog programa Kristine Ćetković iz NVO „35mm”.

Između ostalog učili su o toleranciji, te da nasilje ne treba rješavati nasiljem, da na internetu treba da budu oprezni, takođe kako da reaguju u različitim situacijama u kojima primijete nasilje, kako da prijave isto ali i pruže pomoć žrtvama nasilja i slično.

Obuku za srednjoškolske edukatore/ke završili su mladi iz Podgorice, Tuzi, Ulcinja i Bara. Oni će naredne godine realizovati aktivnosti u svojim zajednicama i školama kako bi nastavili da šire ideju „zajednica bez mržnje” i daju svoj doprinos borbi protiv govora mržnje i nasilja na internetu.

obuka-ulcinj2

NVO „35mm” u saradnji sa volonterskim klubovima gimnazija „Slobodan Škerović” iz Podgorice i „25. maj” iz Tuzi, kroz projekat „Montenegro without hate” radi na podizanju svijesti i razvoju vještina i znanja potrebnih za ideju zajednica bez mržnje. Projekt će biti realizovan od 1. oktobra 2017. do 30. aprila 2018. godine i finansiran je od Savjeta Evrope.

Glavni cilj pomenutog projekta jeste obrazovanje mladih o stigmatizaciji i diskriminaciji po etničkoj pripadnosti, religiji, nacionalnosti, polu, rodu i drugim osnovama. Želimo da istražimo kako mladi ljudi vide moguća rješenja i koga vide kao „heroje” koji mogu doprinijeti borbi protiv ksenofobije – strahu od drugih koji su različiti. Konačno, projekat će takođe podići svijest javnosti o idejama mladih o vrijednostima i izazovima života u multikulturalnoj Crnoj Gori.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Reforma sudstva
Izvještaj Sudskog savjeta jasan indikator za neophodnost reformi

Pretraga