Enter your keyword

Na konferenciji za novinare povodom puštanja u rad portala govorili su predsjednik Skupštine Goran Kiković, šef odborničkog kluba DPS dr Draško Došljak i koordinator projekta Edin Koljenović iz Građanske alijanse.

Portal putem koga će građani biti u mogućnosti da direktno prate rad skupštine i postavljaju pitanja odbornicima će predstavljati značajan iskorak u radu lokalnog parlamenta i povećanja odgovornosti odbornika istakao je predsjednik Kiković.

Berane je prva opština u Crnoj Gori koja je uključena u projekat Odbornik.me jer je Berane prepoznato kao opština u kojoj su građani izuzetno zainteresovani za pitanja od lokalnog značaja i praćenje rada skupštine. „Iako se ne očekuje da portal apsolutno riješi sve probleme kada je u pitanju participacija na lokalnom nivou, on će sigurno predstavljati značajan korak u približavanju građana i institucija” rekao je Koljenović.

Dr Došljak se zahvalio Građanskoj alijansi u ime odborničkog kluba DPS, istakavši da će portal doprinijeti povećanju transparentnosti rada skupštine, čemu će odbornici DPS i ubuduće dati svoj konstruktivan doprinos.

odbornik-me

Portal se nalazi na adresi www.odbornik.me i preko njega se mogu pratiti direktni prenosi zasjedanja SO Berane. Odbornici imaju svoje profile putem kojih građani mogu javno da postavljaju pitanja i dobiju odgovore od izabranih odbornika. Na portalu će se objavljivati i obavještenja o lokalnim javnim raspravama , a biće omogućeno i pokretanje peticija od lokalnog značaja.