Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVLJIVANJE TIMOVA ZA POTRAGU ZA PRAVIMA MLADIH

Obavještavamo javnost i sve zainteresovane da je rok za prijavljivanje timova za Potragu za pravima mladih produžen do 3. septembra.
Podsjećamo da je, u znak obilježavanja Međunarodnog dana mladih 2018. godine, Inicijativa mladih za ljudska prava, članica Građanske alijanse, uputila otvoreni poziv za Potragu za pravima mladih za srednjoškolce/ke i njihove nastavnike/ce, koja će biti realizovana u Nikšiću 6. septembra 2018. godine. Pomenuta aktivnost dio je projekta finansiranog od strane Ministarstva sporta – Direktorata za mlade. Nagrada za najuspješnija tri tima je jednodnevna studijska posjeta institucijama i organizacijama, kao i kulturnim dešavanjima, u Podgorici u toku septembra.

Potraga za pravima mladih je timska igra kojoj je cilj da se učesnici međusobno upoznaju, kao i da se upoznaju sa radom različitih organizacija i institucija i ljudskim pravima, te da zajedničkim trudom i pokazanim vještinama dođu do nagrade. U takmičenju će biti nagrađena tri tima koja prva obiđu sve info tačke

Info tačke će predstavljati institucije i organizacije u čijem su domenu rada: ljudska prava, zapošljavanje, volonterizam, obrazovanje, kultura, ekologija i dr. Na info tačkama učesnici/e (timovi) će imati priliku da čuju o ljudskim pravima u Crnoj Gori iz različitih oblasti (prava osoba sa invaliditetom, ženskih prava, radnih prava, ekoloških prava i slično), nakon čega će dobiti zadatak koji treba da riješe. Nakon uspiješno riješenog zadatka dobiće nova uputstva i zadatak koji ih vodi do sledeće info tačke.

Svrha pomenutog takmičenja je u: upoznavanju učesnika sa konceptom ljudskih prava te poštovanjem istih, njihovom međusobnom upoznavanju, kontaktu sa institucijama i organizacijama i njihovim poljima rada, razvijanju timskog rada i rješavanja zadataka, poboljšanju komunikacije i slično a sve kroz interaktivan i interesantan metod učenja.

Projekat Obilježavanje Međunarodnog dana mladih sprovodi se u cilju podizanja svijesti mladih o važnosti njihovog učešća kao i upoznavanje mladih sa radom institucija i organizacija u oblasti: zapošljavanja; obrazovanja; donošenja odluka, razvoja zajednice i kreiranju i sprovođenju politika; zdravlja; kulture i omladinske politike.

U znak obilježavanja Međunarodnog dana mladih, Inicijativa mladih za ljudska prava, će u saradnji sa institucijama i organizacijama civilnog sektora organizovati Sedmicu mladih, čije će glavne aktivnosti biti Potraga za pravima mladih u Nikšiću i studijska posjeta glavnom gradu Crne Gore.

Projekat „Potraga za pravima mladih – Obilježavanje Međunarodnog dana mladih“ finansiran je od strane Ministarstva sporta – Direktorata za mlade u sklopu Konkursa za dodjelu sredstava omladinskim organizacijama za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade u 2018. godini.

Pozivamo sve zainteresovane učenike/ce i nastavnike/ice da se prijave na otvoreni poziv i učestvuju u pomenutoj aktivnosti. Pravo učešća imaju učenici srednjih škola iz Nikšića koji se zajedno sa nastavnicima, prijave na otvoreni poziv koji je otvoren do 3. septembra 2018. godine. Tim treba da bude sastavljen od tri učenika/ce i jednog nastavnika/ce koji će biti odgovorni za tim tokom Potrage. Podatke o članovima tima (ime i prezime, razred za učenike/ce, radno mjesto za nastavnika/cu i naziv obrazovne institucije), svi zainteresovani treba da dostave na mejl [email protected] najkasnije do 3. septembra do kraja dana.

Srdačan pozdrav,

Milan Radović
Koordinator programa ljudskih prava i pravde

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Reforma sudstva
Izvještaj Sudskog savjeta jasan indikator za neophodnost reformi

Pretraga