Kontaktirajte nas!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

PROGLAŠENI DOBITNICI KONKURSA ZA NAJBOLJU ISTRAŽIVAČKU PRIČU

U susret sjutrašnjem Međunarodnom danu Roma, zadovoljstvo nam je što možemo proglasiti dobitnike nagrade prema konkursu za najbolju istraživačku priču u oblasti zapošljavanja Roma i Egipćana, a koji je objavila NF Građanska alijansa zajedno sa NVO Mladi Romi u decembru 2019. godine. Ova aktivnost je podržana od Fondacije za otvoreno društvo.

Konkurs je bio namijenjen svim novinarima i novinarkama koji rade u Crnoj Gori, a teme koje su uzete u razmatranje i koje se odnose na zapošljavanje Roma i Egipćana su: poštovanja radnih prava u komunalnim preduzećima, poštovanje prava sakupljača sekundarnih sirovina, zapošljavanje romskih medijatora u obrazovanju, zdravstvu i slično.

Nakon dobijenih prijava i ocjene Komisije za vrednovanje, odlučeno je da dva kandidata/novinara podijele prvu nagradu: Ivana Popović, novinarka TV Nova M za prilog „Diskriminacija Roma“, objavljen 23.02.2020. godine i Milan Sekulović, novinar dnevnih novina DAN za priču “Za pet godina zaposlili dvoje Roma”, objavljen 10.02.2020. godine.

S obzirom na to da su ova dva novinara podijelila prvu nagradu, tako će se i nagradni fond podijeliti između njih. Nažalost, ograničeni uslovi rada uzrokovani pandemijom virusa korona nam nijesu dozvolili svečano uručenje nagrada.

Čestitamo dobitnicima nagrade koji su svojim učešćem na konkursu doprinijeli rasvjetljavanju uslova zapošljavanja Roma u Crnoj Gori, a time i poboljšanju njihove pozicije u crnogorskom društvu. Takođe, zahvaljujemo se svim novinarima što su pokazali interesovanje i učestvovali na konkursu i želimo im puno uspjeha u daljem profesionalnom radu.

Podijeli na društvenim mrežama 

Posljednje novosti

Konkurs_vizual_novi
Oglas za prevodioca za ukrajinski - ruski jezik
IMG_6135
Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Dan Roma_vizual (2)
Položaj Roma i Egipćana u Crnoj Gori: vrijeme je za konkretna djela
Slika 2
Počinje forum Škole političkih studija: Crna Gora na putu ka EU: Ljudska prava od standarda do prakse
Reforma sudstva
Izvještaj Sudskog savjeta jasan indikator za neophodnost reformi

Pretraga