Na kontaktoni!

+382 20 513 687

Search
Close this search box.

Ekipi ynë

Princ Nikolla Petroviq Njegosh

Këshilli i AQ

Princi Nikola Petrović Njegoš lindi më 7 korrik 1944 në Francë. Ai u diplomua në Fakultetin e Arkitekturës në vitin 1971 në Akademinë e Arteve të Bukura (Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts) në Paris. Pas kësaj, ai punon si arkitekt i pavarur.

Ai themeloi dhe drejtoi Bienalen e Artit Bashkëkohor në Cetinje nga viti 1991 deri në 2002. Pas fillimit të konflikteve jugosllave dhe thirrjes për paqe që bëri gjatë bombardimeve të para të Dubrovnikut, ai themeloi dhe kryesoi shoqatën Izbor (e cila merrej me përfaqësimin ligjor të viktimave të diskriminimit etnik në ish-Jugosllavi).

Në të njëjtën periudhë, ai themeloi dhe kryesoi Shoqatën SEM (Solidariteti-Evropë-Mali i Zi), e cila organizoi disa fushata për ndihmë humanitare në Mal të Zi.

Në vitin 2011, Parlamenti i Malit të Zi miratoi Ligjin për statusin e pasardhësve të dinastisë Petrović Njegoš, i cili themeloi Fondacionin Petrović Njegoš, i kryesuar nga Princi Nikolla. Fondacioni Petrović Njegoš fokuson aktivitetet e tij në solidaritetin, zhvillimin e qëndrueshëm dhe valorizimin e trashëgimisë kulturore.

Më 27 prill 2017, Florence Mangin, Shef i Drejtorisë për Evropën Kontinentale të Ministrisë së Jashtme Franceze, i dha Urdhrin Kombëtar të Legjionit të Nderit, dekoratën më të lartë të Francës.